Ağız Hijyeni

Güzel ve sağlıklı bir gülümseme için ana faktör olarak iyi ağız hijyeni!

Güzel ve sağlıklı bir gülümseme için ana faktör olarak iyi ağız hijyeni!

Dişlerin ve ağız boşluğunun sağlıklı tutulması ekip çalışmasını gerektirir. 
Sen bu takımdaki en önemli insansın!

İyi ağız hijyeni, ağız boşluğunu etkileyen sağlık sorunlarının çoğunun önlenmesinde kritik bir faktördür. 
En önemlisi, bazı bakterilerin diş ve diş etlerine yapışmasını önleyen ve çürüklerin ve periodontal hastalıkların ana nedeni olan bakteri plağı ve tartarı oluşturan yiyecek artıklarının uygun şekilde uzaklaştırılmasıdır.

İyi ağız hijyeni için güvenli kriterler şunlardır: 
– Dişleriniz temiz, pürüzsüz yüzeyli 
– Diş etleri pembelidir ve fırçalandığında veya diş açıldığında kanama yapmaz 
– Kötü nefes yok

Diş eti hastalığından muzdaripseniz, kanarken ya da nefes darlığınız varsa hemen diş hekiminize başvurun. Bu şikayetlerden herhangi biri bir sorunun göstergesi olabilir.

Günlük bakım hem düzgün diş fırçalamayı (günde en az iki kez) hem de diş veya interdental fırçaların kullanımını (en az günde bir kez, tercihen gece) ve gargara kullanımını içerir.

Günlük bakıma ek olarak, uygun diş bakımı ve bakımı çok önemlidir ve dişçiye ziyaretler – en az altı ayda bir).

Kötü hijyen alışkanlıkları konuşmanızı, çiğnemenizi, özgüveninizi ve en önemlisi ama en önemlisi sağlık durumunuzu etkileyebilir. Doğru gündüz bakımı bu sorunların önlenmesine yardımcı olacaktır. İyi hijyen alışkanlıkları çok daha az acı vericidir ve diş hekimi için olası tedavinin aksine masraflı değildir.

Diş fırçasını nasıl kullanacağınızdan emin değilseniz , bir dişle nasıl düzgün şekilde temizleyeceğinizi veya hangi gargarayı sizin için en uygun olduğunu – diş hekiminize sorun . Size en iyi rehberlik edecek ve size hangi ürünlerin sizin için en iyi olduğu konusunda talimatlar verecektir. sizin için ve hangi alanlarda özel dikkat göstermeniz gerektiğini

 

  • Dış, iç ve çiğneme yüzeylerini kısa hareketlerle hafifçe fırçalayın
  • Bakterileri çıkarmak için dili yavaşça temizleyin ve nefesini tazeleyin.
  • İpliği yaklaşık 50 cm kullanın, temizlemek için yaklaşık 5 cm bırakın
  • Dişin hatlarını dikkatlice takip edin

 

 

 

Diş etini ve kemik desteğini kaplayan enflamatuar süreçler, gıda döküntüleriyle birlikte diş plağını oluşturmaya yardımcı olan belirli bir grup patojenik mikroorganizmalardan kaynaklanır. 
Plak, yapışkan bir biyofilm, pul pul dökülmüş epitel hücreleri, mikroorganizmalar ve bunların hastalığa neden olan ürünleridir.

Günlük diş fırçalamanın amacı ve temizleme ipliğinin kullanılması, plakanın çıkarılmasıdır.Plan uzun süre kirli kaldığında, mineraller tükürükte biriktirilir ve diş taşını sertleştirir ve oluşturur. Diş üzerinde birikir ve sadece diş hekiminiz bunları kaldırabilir.

Plak ve taşlar kirli kalırsa, diş etlerinin iltihaplanmasına neden olurlar, o zaman en hafif fırçalama kanamaya neden olabilir.Bu duruma diş eti iltihabı denir ve hastalığın ilk aşamasıdır. 
Tartarı temizlemek için günlük ve çok dikkatli diş fırçalama ve temizlik ve diş hekimine yılda en az iki ziyaret ile dişeti iltihabıyla savaşabilirsiniz.

Diş hastalıklarının daha şiddetli şekli periodontitis olarak adlandırılır. Bu aşamaya ulaşıldığında diş etleri dişlerden uzaklaşmaya başlar. Mikroorganizmalar, 
plak ve enflamatuar doku (granülasyonlar) ile doldurulmuş dişler ve diş eti arasında oluşan cepler . 
Enflamatuar işlem sonucunda herhangi bir işlem yapılmazsa, dişin etrafındaki kemik parçalanır, titremeye başlar ve kaybedersiniz.

Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa – lütfen bizimle iletişime geçin!

Unutma – iyi diş sağlığı, ömür boyu sağlıklı ve güzel bir gülümseme yaratabilir!

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp