Mecidiyeköy İmplant

implant-ustu-dis
Mecidiyeköy ‘de bulunan Kliniğimizde ağız ve diş sağlığınız için bütün hizmetleri ile birlikte implant tedavisi için size en yakın konumda ve en iyi şartlarda planlamalar yaparak hizmet vermekteyiz.
İmplant tedavisi,  bir veya birden çok diş eksikliğinde, eksik dişlerin fonksiyon ve estetiğini sağlamak amacıyla çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyumdan yapılmış yapay köklerdir.

İmplant uygulamasına başlamadan önce bireyin implantı destekleyecek yeterli kemik hacminin bulunması ve genel sağlık durumunun iyi olması,gerekmektedir.

Planlamaya başlamadan önce, röntgen ve gerekli görüldüğü takdirde tomografi görüntüleri üzerinde bir planlama yapılması gerekmektedir.

İmplant planlamasının ardından , implant uygulaması yapılmaktadır. İmplantın ağız içi çiğneme kuvvetlerine karşı dirençli olabilmesi ve uzun ömürlü olması amacıyla, implantın çevre kemik dokusu tarafından sıkıca sarılması gerekmektedir. Bu nedenle implant uygulamasının ardından en az 2 ay, en fazla 4 ay bekleme süresi bulunmaktadır. Bekleme süresi bireyin yaşı, genel sağlık durumu ve kemik hacmi göz önüne alınarak değerlendirilmektedir. Bu sürecin ardından implantlar üzerinden ölçü alınarak, implant üstü protezler yapılmaktadır.

Protezlerin ağıza simantasyonu ile birlikte kaybedilmiş dişlerin yerine yerleştirilmesi süreci tamamlanmış olmaktadır. İmplant üstü protezler ile kaybedilmiş fonksiyon, estetik ve fonasyon geri kazanılmaktadır.

İmplant Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İmplant uygulaması için bir yaş sınırı var mıdır?
İmplant uygulaması için 18 yaş alt sınırı vardır. Kemik gelişiminin tamamlanması gerekli olduğu için bu sınırlama uygulanmaktadır.

İmplant uygulaması herkese yapılabilir mi?
İmplant uygulaması sistemik rahatsızlığı olmayan, yani genel sağlık durumu iyi olan bireylere uygulanmaktadır. Herhangi bir sistemik rahatsızlık varlığında ise, bu rahatsızlığın tedavi edilmesi veya kontrol altına alınması ile implant uygulaması yapılabilmektedir. Örneğin diyabet ve tansiyon hastalığı olduğunda, hastaların değerlerinin kontrol altında olması, bir hekim kontrolünde olmaları gerekmektedir.

İmplant uygulanırken canım yanar mı?
İmplant uygulaması yapılırken lokal anestezi uygulanmaktadır. Lokal anestezi sayesinde implant uygulanacak bölgede anestezi sağlanmaktadır. Bu sayede hastalar işlem sırasında herhangi bir acı duymamaktadırlar. Operasyon sonrasında ilk gün gelişebilecek ağrı hissini önlemek için de ağrı kesici kullanımı önermekteyiz.

İmplant uygulaması çok maliyetli midir?
İmplant uygulaması bazı diş hekimliği uygulamaları ile kıyaslandığında daha maliyetlidir. Ancak implant uygulanmaz ve bu durum ertelenir ise, ileride daha masraflı ve zaman alıcı tedavilere mecbur kalınma ihtimali bulunmaktadır.

İmplant üstü protezler ne zaman uygulanır?
İmplant üstü protezler , üst çenede implantların yerleştirilmesini takiben 3-4 ay sonra, alt çene de ise 2 ay sonra uygulanmaktadır. Üst çene ve alt çene arasındaki bu zaman farkı, çene kemikleri arasındaki yapısal farklılıktan kaynaklanmaktadır.

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp