Telsiz Ortodonti Tedavisi

Telsiz Ortodonti Tedavisi

Telsiz Ortodonti Tedavisi

Dünyanın dört bir yanındaki sayısız erkek ve kadın, güzel, kusursuz şekilde dizilmiş gülüşlerini Telsiz Ortodonti Tedavisi olarak bilinen bir teknolojiye borçludur.Konvansiyonel braket ve tel desteklerin eğri gülüşünüzü düzeltmenin tek yolu olduğunu mu düşünüyorsunuz? Tekrar düşün! Dünyanın dört bir yanındaki sayısız erkek ve kadın, güzel, kusursuz şekilde dizilmiş gülüşlerini Telsiz Ortodonti olarak bilinen bir teknolojiye borçludur. Hafif ve orta şiddette dental maloklüzyon vakaları için tasarlanan bu tedavi metalik cihazların kullanımını içermez.

İstanbul dışında yaşıyorsanız ve İstanbul’da tedavi olmak istiyorsanız şeffaf plaklar sizin için en uygun seçenek olabilir.

Telsiz Ortodonti Nedir?

Tel kullanmadan dişlerin düzeltilmesine vesile olan telsiz ortodonti tedavisi, geleneksel tel yerine farklı yöntem ve aparatlar kullanarak dişlerdeki yamukluğu ve çarpıklığı düzeltmeyi amaçlamaktadır. Braketsiz tedavi yöntemleri olarak da geçen telsiz ortodonti, özellikle yetişkin hastalar için oldukça kullanışlı bir alternatif oluşturma konusunda başarılı bir yöntem olarak biliniyor. “Diş teli takarsam çirkin bir görüntü elde ederim” korkusu ve endişesi ile dişlerini düzelttirmekten çekinen yetişkinler, ortodontik tedaviden kaçınmak yerine bu yönteme başvurabiliyor.

Telsiz Ortodonti, hasta tarafından günde en az 20-22 saat boyunca üst ve alt kemerler üzerine takılması gereken özel şeffaf tepsiler sayesinde dişlerin konumunu ve yönünü düzeltir. Dişlerin üzerine sıkıca otururlar ve dişleri istenen pozisyonlara çeken ya da iten doğru miktarda baskı uygularlar. Tepsiler tamamen saydamdır ve bu nedenle, hasta gülümsediğinde veya konuştuğunda konuştuğunda tamamen gizli kalır. Tedavi süresi de geleneksel diş tellerinden çok daha kısadır ve ayrıca 3D görüntülemeyle aylık ilerlemenin izlenmesi de daha kolaydır. Dişlerinizi fırçalarken veya yemek yerken bunları rahatça çıkarabilir ve hemen sonra tekrar takabilirsiniz.

Telsiz Ortodonti ile Kendine Güvenen Gülüşler

Kötü dişler, çarpık dişler veya eksik dişler değerli sırıtışınızı ortadan kaldırabilir ancak kablosuz ortodonti tedavisi ile düzeltilebilir.

Konumlandırılmalarını veya hizalanmalarını sağlamak için dişlerinizdeki bu çirkin kablolu yapılara veya köprülere dayanmanıza gerek yok.

Telsiz Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ortodontik tedavilerde gelinen son teknoloji noktası olan Invisalign tedavi, kişiye özel yapım şeffaf plaklar ile dişleri düzeltmek üzere uygulanır. Telsiz ortodontik tedavi fırsatı sunan bu yöntemde dişlerin hareket edilmesi istenen pozisyona göre seri şeklinde Invisalign plaklar üretiliyor. Her bir plak, yaklaşık 0.05 mm’lik bir hareket yaratmaktadır. Standart tedavi yöntemlerinde plaklar, 15 gün boyunca takıldıktan sonra yeni bir plak seti ile yenilenir.

Tedavi planı, öncelikli olarak sanal ortamda oluşturulur ve tedavi sonunda elde edilecek olan görüntü, son teknoloji donanım sayesinde üç boyutlu olarak görülebilmektedir.

Telsiz ortodonti tedavisine başlanmadan önce bireyin tedavi için uygun bir aday olup olmadığı araştırılmalıdır. Hem çocuklara, hem gençlere, hem de yetişkinlere uygulanabilen telsiz ortodonti tedavisi, tedaviye uygunluk konusunda kesinlikle alanında uzman bir diş hekiminin muayenesini gerektirmektedir.

Orta ve hafif dereceli diş çapraşıklıkları kolaylıkla Invisalign tedavi yöntemi ile giderilebilirken diş çekimi gerektiren ileri seviye diş rahatsızlıklarında maalesef şeffaf plak tedavisi yöntemi kullanılamamaktadır. Elbette teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesi ile birlikte bu tür durumlarda da Invisalign tedavi yöntemlerinin gelecekte kullanılabiliyor olması amaçlanmaktadır.

Çocuklarda telsiz ortodonti tedavisi uygulanabilmesi için çocuğun bütün süt dişlerinin düşmüş ve en az 2 büyük azı dişinin kısmi olarak çıkmış olması gerekmektedir. Bu dönem, çoğu çocuk için 13-14 yaş civarına tekabül etmektedir. Başka bir deyişle çocuğunuza Invisalign diş tedavisi uygulamak istiyorsanız ergenliğini beklemeniz tavsiye edilir.

Invisalign, telsiz diş yamukluğu düzeltme konusunda en başarılı yöntemlerden biri olarak bilinir. Tedavi sırasında bir dizi plastik, şeffaf plak kullanılmaktadır. Tedavi, öncelikli olarak ortodonti uzmanının diş ölçülerinizi ve kalıplarınızı alması ile başlar. Kalıplar hazırlandıktan sonra, tedavi başında çıkartılan plana uygun olacak şekilde, ağzınız ile birebir uyumlu şeffaf plak serisi üretime sokulur. Bu plaklar, metilendifenil diizosiyanat ve 1,6 heksanedioldan oluşan poliüretandan üretilir ve bisfenol-A ya da fitalat gibi zararlı maddeler içermez. Şeffaf plaklarınız kullanıma hazır hale geldikten sonra günde en az 20-22 saat takmanız şartı ile size teslim edilir. Her iki haftada bir, bir sonraki şeffaf plağa geçiş yaparak dişlerinizin nazikçe ve ağrısız bir biçimde şekil değiştirmesini ve düzleşmesini beklersiniz.

Tedavi boyunca hekiminizin belirlediği dönemlerde kontrollere ve muayeneye gitmeniz büyük önem taşır. Tedavinin ne noktada olduğunu, dişlerinizin de duruma geldiğini ve telsiz yamuk diş tedavinizin nasıl gittiğini değerlendireceğiniz bu muayenelerde bulunmanız, hem dişlerinizin sağlığı hem kişisel sağlığınız için mühimdir.

Telsiz Ortodonti Tedavisi Fiyatları Ne Civarda?

Söz konusu telsiz ortodonti fiyatları olduğu zaman farklı tedavi süreleri ve farklı tedavi planlarına göre çeşitli fiyat aralıkları ile karşılaşmanız mümkün olmaktadır. Eğer siz de telsiz diş çapraşıklığı düzeltme yöntemlerini denemek istiyorsanız bizimle Whatsapp üzerinden hızlıca teklif alabilirsiniz.

Alternatif  Ortodontik Tedavi Yöntemi Olarak Saklı Tel

Saklı Tel –  Görünmeyen Tel

Saklı Tel  (Görünmeyen Tel) ; dişlerin dile bakan iç yüzeyinden takılan braketlerdir.

Lingual diş telleri, dişlerinizin arkasına bağlı olması dışında geleneksel diş tellerine benzer, bu yüzden neredeyse görünmez.

Lingual diş telleri, dikkatlice dişlerinizi doğru pozisyona getirir ve yüzünüzü, gülüşünüzü ve güveninizi dönüştürebilir. Sonuçlar, birkaç hafta sonra dişlerde değişim hızlıca görülebilir.

Dilsel diş tellerinin faydaları

Lingual diş tellerinin birçok faydası vardır, en belirgin olanı dişlerin arkasında oldukları gibi görünüşte neredeyse görünmez olmalarıdır. Standart diş telleri gibi, her braket her bir dişe takıldığı için tedaviniz üzerinde optimum kontrol sağlarlar, böylece yanlış hizalamaları düzeltmek için tüm dişlere kuvvet uygulanır.

Hizmet Verdiğimiz Lokasyonlar

Mecidiyeköy Ortodonti Tedavisi 

Şişli Ortodonti Tedavisi

Nişantaşı Ortodonti Tedavisi

Kurtuluş Ortodonti Tedavisi

İstanbul Ortodonti Tedavisi

Telsiz Ortodonti Tedavisi

Saklı Tel Tedavisi

Görünmeyen Tel Tedavisi

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp