Ortodonti Tedavisi – Saklı Tel

ortodonti tedavisi

Ortodonti Tedavisi daha çok halk arasında bilinen diş teli tedavisi ile ilgili merak edilen soruları cevaplıyoruz.

Ortodonti nedir?

Ortodonti, diş yanlış hizalamalarının ve çene düzensizliklerinin (malklüzyonların) diş telleri, açık hizalayıcılar ve diğer aletler kullanılarak teşhis ve tedavisine odaklanan bir diş hekimliği uzmanlığıdır. Sadece estetik gelişim için değil, ortodonti de bir ömür boyu hastanın genel ağız sağlığını iyileştirmeye hizmet eder ve hatta konuşma engellerine yardımcı olabilir. Düzgün hizalanmış bir ısırık yemek, gülümsemeyi ve konuşmayı kolaylaştırır!

Diş Hekimi ile Ortodontist Arasındaki Fark Nedir?

Bir ortodontist, ortodontik bir ikamet programı olan bir üniversitede dişhekimliği okulunun ötesinde üç yıllık ek bir eğitime katılan, dişlerin hizalanmasında uzmanlaşmayı seçen bir dişhekimidir. Bazı genel diş hekimleri hastalara diş telleri sunsa da, bir ortodontist diş dizilimini ve ısırık sorunlarını tanıma ve tedavi etme konusunda uzmandır.

Ortodonti Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Tedavi tipik olarak 6-30 ay sürer ve yaşa, uyum sorunlarının ciddiyetine ve kullanılan tedavi yöntemine bağlıdır.

Ortodonti ile Hangi Tür Sorunlar Tedavi Edilir?

Diş teli ile çözülebilecek en yaygın sorunlardan bazıları, üst üste binme, alt iç içe geçme, aşırı kalabalıklaşma ve boşluk bırakma sorunlarıdır.

İlk adım nedir?

Genellikle genetik faktörlerden kaynaklanan, ancak parmak emmesi gibi çevresel faktörler tarafından daha da kötüleştirilebilen ortodontik problemler, tedaviye başlamadan önce teşhis edilmelidir. Doğru tanı, fotoğraf çekmeyi, röntgen çekmeyi ve diş gösterimini içerir. Bu ağrısız tanı prosedürleri, hangi tedavinin sizin için uygun olduğu konusunda bilgilendirici kararlar almamızı sağlar.

Olağanüstü sonuçların, siz ve uygulamamız arasındaki bakımın koordinasyonunu en üst düzeye çıkarmaya bağlı olduğunu biliyoruz. Ortodontik hedeflerinize ulaşmanız için mümkün olan en iyi hizmeti sunmayı taahhüt ediyoruz.

Çocuklarda Ortodonti Tedavisi

Çocuklar ve gençler ortodontik tedavi için ideal adaylardır. Çene kemiği yumuşak ve hala büyümekte olduğundan, genç bir hastanın gülümsemesi özellikle yeniden hizalanmaya açıktır. Gelişmiş estetiğe ek olarak, daha sert bir gülümseme aynı zamanda gelişmiş konuşma ve ağız hijyeni için daha iyi erişim gibi önemli sağlık yararları da sunar.

Bir Ortodontist Ne Zaman Görmelisiniz?

Amerikan Ortodontistler Derneği, 7 yaşında ortodontist ziyaretini önerir (veya oral veya yüz düzensizlikleri varsa). Erken müdahale, çene kemiğinin büyümesini yönlendirerek kalıcı dişlerin düz gelmesini sağlar. Bunu, dişlerin kalabalık olduğu yerlerde daha fazla alan yaratarak ve üst ve alt çenenin genişliğini ayarlayarak yaparız. Bu, daha sonra yaşamda etkilenen dişlerin ve diğer pahalı ve ağrılı komplikasyonların önlenmesine yardımcı olur.

Yanlış Hizalamaya Ne Sebep Olur?

Bir çok ısırık sorunu kalıtsaldır, ancak parmak emme, emziklerin aşırı kullanımı, zayıf beslenme ve zayıf ağız hijyeni gibi küçük çocuklarda ortak olan alışkanlık ve davranışlardan da kaynaklanabilir veya daha da kötüleşebilir.

Teşhis

Çocuğunuzun diş tellerinden faydalanıp faydalanmayacağını belirlemek için, birkaç ağrısız tanı prosedürü yapacağız. Bu ilk aşama panoramik X ışınları, taramalar, gösterimler ve baş, boyun ve çenenin bilgisayar tarafından oluşturulan görüntülerini içerebilir. Bu adımlar çocuğunuz için en iyi tedavi seçeneği konusunda karar vermemize yardımcı olur.

Tedavi

Diş telleri çocuklar arasında sık görülür. Bu nedenle utanç faktörü yetişkinlere göre düşüktür ve bu nedenle çocuklarda geleneksel metal diş telleri kullanıyoruz. Çocuklara kendilerini ifade etmeleri için yeni ve eğlenceli bir yol sağlayan renkli bantlar eklendi! Bir çocuk genç yaşlarına girerken, Invisalign veya şeffaf seramik diş telleri gibi daha gizli bir tedavi yöntemi talep edebilir.

Comment on "Ortodonti Tedavisi – Saklı Tel"

  1. Burcu Gülmez

    Saklı tel ile ilgili bilgi maalesef internette çok az. Sitenize rastladım ve yazınızı görünce yaptırmaya karar verdim. En kısa sürede iletişime geçeceğim .Teşekkürler bilgiler için

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp