Hangi Diş Teli Benim İçin Uygun?

diş teli

Hangi Diş Teli Benim İçin Uygun?

Ortodontik tedaviniz için doğru diş tellerini bilmek göz korkutucu görünebilir, ancak kararı tek başına vermenize gerek yok!

Araştırmanızı diş telleri ve ortodontik tedavi konusunda yeni başlatıyorsanız, size hangisinin sizin için uygun olabileceğini düşünmenize yardımcı olmak için sunduğumuz farklı destek sistemlerinden bazılarına genel bir bakış.

Lingual diş teli

Lingual diş telleri kliniğin bildiği şeydir. Neredeyse tamamen görünmez bir görünüm için dişlerinizin arkasına sabitlenirler. Lingual diş telleri, aşina olacağınız standart diş telleri gibi, diş hareketi üzerinde tam üç boyutlu kontrole izin verir. Ortodontistinizin tedavileriniz üzerinde daha iyi kontrole sahip olmalarını sağlar, çünkü braketler bireysel dişlere takılır ve yanlış hizalamaları düzeltmeye yardımcı olur.

Dilsel parantez seçiminde en belirgin avantaj, görünümleri içindir, bu yüzden daha gizli ortodontik bir çözüm arayanlar için idealdir. Burada, Londra Lingual Ortodonti Kliniğinde, tedavi planlamanız sırasında büyük hassasiyet sağladığımız ve böylece ihtiyaçlarınız için ısmarlama bir reçete hazırlayabilmemiz için son teknolojiyi kullanıyoruz.

Sabit labial diş telleri

Geleneksel sabit diş telleri (labial diş telleri olarak da bilinir) dişlerinizin önüne sabitlenir. Lingual diş tellerinde olduğu gibi, tedaviniz sırasında alınamazlar, bu yüzden onları geri koymayı unutma riskiniz olmaz!

Daha titiz bir görünüm elde etmek için dişlerinizin rengiyle uyum sağlamak üzere tasarlanmış seramik (diş renginde) destekler de dahil olmak üzere çeşitli tipte labial teller vardır.

Karşılaştır ve Eşleştir

Hastalarımızın önemli bir kısmı alt dişlerinde labial diş telleri olmasını tercih ediyor, bu dişler dişlerinde daha az görünür ve dil diş tellerinde daha fazla görülüyor, bazıları için tam tersi olmasına rağmen – bu sadece gülümsemenize bağlı. Gülüş çizginiz yüksekse, büyük olasılıkla dil diş tellerini tercih edersiniz. Gülüş çizginiz yoksa, dudaklarınız gülümsediğinizde dişlerinizi kapatır, labial diş telleri sizin için iyi sonuç verir.

Invisalign ve temiz hizalayıcılar

‘Görünmez’ hizalayıcıları, başkalarına zar zor görünebildiklerinden, net görünümleri için popüler bir seçim haline geldi. Bunlar, istediğiniz zaman ve istediğiniz zaman dişlerinizi yemek, içmek veya temizlemek için çıkarılabilir. Ancak, hizalayıcılarınız günde 22 saat giyilmesi gerektiği için onları geri koymayı hatırlamak önemlidir.

Hizalayıcıların etkili bir şekilde çalışması için, dişlerin üzerine küçük renkli bazı dişlerin tutturulması gerekebilir. Lingual Ortodonti Kliniğinde, bunları üst kesici dişlere yerleştirmekten kaçınırız.

Hizalayıcılar, diş düzleştirme için daha basit gereksinimleri olan hastalar için diş tellerine popüler bir alternatiftir. Bununla birlikte, daha karmaşık hizalama gereksinimleri için, örneğin ısırmanızı içeren, hizalayıcılar sizin için en etkili tedavi seçeneği olmayabilir.

Tüm hastalarımızın kendileri için en uygun tedaviyi almalarını,huzurlu bir yolculuk ve daha iyi diş sağlığı sağlamaları konusunda iddialıyız.

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp