Dental İmplant Aşamaları

dental implant aşamaları

Dental İmplant Aşamaları ; Eksik veya çıkarılması gereken bir dişiniz (veya dişleriniz) var mı? Bir diş implantı gülümsemenizi kalıcı olarak geri yükleyebilir.

Diş implantları kırık, çürük ve eksik dişlerin yerini alır ve köprü işlerini ve protezleri atlamanızı sağlar. Ancak, süreç bir gecede gerçekleşmez. Her hastanın geçtiği üç ana dental implant aşaması vardır. Ve bunları tamamlamak için bir yıla kadar harcayabilirsiniz. İçerirler:

  • Ameliyat öncesi randevular
  • Ameliyatın kendisi (üç ayrı aşama)
  • Kurtarma ve takip randevuları

İmplantları düşündünüz, ancak ne bekleyeceğinizden emin değil misiniz? Okumaya devam edin, size dental implant prosedürünün her aşamasında neler olduğunu gösterelim.

Dental İmplant Aşamaları – Diş implantı nedir?

Dental implant cerrahisine girmeden önce, bir dental implantın ne olduğunu tekrarlamaya değer – ve değil.

Diş implantları diş değildir.

Bunun yerine, implant bir protezdir. İmplantlar hakkında konuştuğumuzda, çene kemiğinize giren ve taç (veya köprü) için temel oluşturan küçük direğe atıfta bulunuruz. Taç diştir, yani gördüğünüz kısımdır.

İmplant prosedürün en karmaşık kısmıdır, çünkü çene kemiğiniz ve diş etlerinizle etkileşim gerektirir. Doğru şekilde ayarlanmazsa, sadece dişinizin yerinde kalmayacağı anlamına gelmez, aynı zamanda ağzınızın geri kalanı için sorunlara neden olabilir.

Dental İmplantlar  içinde ne kadar maliyeti var?

Dental implantların maliyeti çılgınca değişmektedir. Fiyatı etkileyen en büyük iki faktör, seçtiğiniz implant tipini ve ağız sağlığınızın durumunu (yani implant yerleştirme zorluğunu) içerir.

Dental İmplant Aşamaları – Ameliyat Öncesi Beklentiler

Planlama süreci en uzun implant aşamalarından biridir, çünkü her biri farklı uzmanlık alanlarına sahip birden fazla profesyonel görmenizi gerektirir.

Örneğin, ameliyat için iyi bir aday olup olmadığınızı görmek için ağız ve çenenin tam bir muayenesi için ağız ve çene cerrahı görmeniz gerekir.

Ayrıca diş etlerinizi , çene kemiğinizi ve dişlerinizdeki diğer yapısal desteği inceleyen bir periodontisti ziyaret edeceksiniz . Ayrıca diş implantlarına adaylığınızı da düşünürler.

Ardından, hem protezlerde hem de implantlarda uzmanlaşmış bir protez uzmanına gitmeniz gerekir.

Bazı durumlarda kulak, burun ve boğaz uzmanından randevu alırsınız.

Tüm bunların neden olması gerekiyor? Diş implantları her zaman bir cerrahi prosedür gerektirir, ancak birçok insanın implantın ağzınıza uygun olduğundan emin olmak için yol boyunca daha fazla yardıma ihtiyacı vardır.

Dental İmplant Aşamaları toplamda üç ila dokuz ay sürebilir  .

Dental İmplantlara Aday Olacak mıyım?

Çeşitli uzmanlarla yapılan ameliyat öncesi değerlendirmelerin önemli bir kısmı, diş implantlarına adaylığınızı değerlendirme etrafında dönmektedir.

İdeal aday, yeterli genel sağlığa ve yeterli ağız sağlığına sahip olan kişidir . İdeal olarak, sağlıklı diş etleriniz (periodontal hastalık yok) ve güçlü bir çene kemiğiniz (daha sonra daha fazla) vardır. Her ikisi de implantı (protez) desteklemek için önemlidir.

Dişlerinizden birini veya hepsini kaçırsanız da genellikle diş implantlarına hak kazanırsınız. Daha fazla dişe ihtiyacınız olduğunda diş başına fiyat düşme eğilimindedir.

Bununla birlikte, daha fazla dikkate alınması gereken belirli insan grupları vardır.

Diyabetiniz varsa (tip 1 veya 2), daha fazla muayeneye ihtiyacınız olabilir. İyileşme sürecinin planlandığı gibi gitmesini sağlamak için kan şekerinizi dikkatli bir şekilde kontrol etmeniz gerekir. Bağışıklık yetersizlikleri de sizi diskalifiye edebilir, çünkü iyileşme yeteneğinizi tehlikeye atarlar.

Hamileyseniz, ameliyatın kendisinden önce doğum yapana kadar beklemeniz söylenebilir.

Kemik Grefti İhtiyacınız Var mı? Günler veya Aylar Ekleyebilir

Diş implantları, tıpkı gerçek dişler gibi çenenize yerleştirilir. İmplantların düzgün çalışması için çene kemiğinizin bunları desteklemesi gerekir.

Çenenizi inceleyecek bir periodontisti ziyaret edeceğinizi zaten okudunuz. Bunu, kemiğin implantı uzun süre tutacak kadar kalın olduğundan emin olmak için yaparlar. Yapamayacağınızı belirlerse, kemik greftine ihtiyacınız olup olmadığına karar verirler.

Bir kemik greft nakli kemik dokusu içeren bir ameliyattır. Bu durumda, dokuyu güçlendirmek veya kalınlaştırmak için çene kemiğinize nakledeceksiniz. Kullanılan kemik vücudunuzun başka yerlerinden veya sentetik olabilir.

Bundan sonra ne olacağı, gerekli greftin boyutuna bağlıdır. Önemli greftlerin tamamlanması günler veya aylar alabilir. Yapay malzeme kullanmak daha hızlı çalışır çünkü kemiği yeniden büyütmenize gerek yoktur.

Greftin yapay ve basit olduğu durumlarda, implant ameliyatınızın yapıldığı gün greft olabilir. Ancak, önceden bir veya daha fazla randevuya da ihtiyacınız olabilir. Bakım ekibiniz sizin için en uygun planı açıklayabilecektir.

Dental İmplant Aşamaları – Ameliyatınız Sırasında Ne Beklemeli?

Ameliyatınıza yaklaştıkça, bazı ameliyat öncesi prosedürleri takip etmeniz gerekecektir. Bunların çoğu ameliyattan sonraki gün ve haftalarda sizi sağlıklı tutacak şekilde tasarlanmıştır.

Anti-bakteriyel ağız yıkama veya bazı reçeteli antibiyotikler alabilirsiniz. Bunlar prosedürden sonra enfeksiyon riskinizi azaltan önleyici tedbirlerdir.

Sonunda, seni bırakıp eve götürecek birine ihtiyacın var. Lokalize anestezikler için bu gerekli olmasa da, bir IV veya oral sedasyon kullanıyorsanız zorunludur.

Sedasyona İhtiyacınız Var mı?

Sedasyon tipi İhtiyacınız çoğunlukla size kalmış.

Prosedür her zaman minimumda bir lokal anestezi içerir. Bununla birlikte, ameliyatınızın doğası nedeniyle, özellikle birden fazla diş implantına ihtiyacınız varsa, her saniyesini hissetmemek sizin yararınıza olacaktır.

Dental implant hastalarında hem oral hem de IV sedasyon mevcuttur.

Oral ve IV sedasyon minimalden orta ila derin sedasyona kadar değişir. Seçtiğiniz, aşağıdakilere bağlı olmalıdır:

  • Ağrı eşiğiniz
  • Dişlerin hassasiyeti
  • Gag refleksiniz
  • Gerekli iş

Ağrı eşiğiniz düşükse ve önemli miktarda çalışma gerektiriyorsa, daha yüksek bir sedasyon seviyesinden faydalanabilirsiniz.

Diş hekiminiz size sunulan sedasyon ve prosedürünüz için en uygun tip hakkında daha fazla bilgi verebilir.

IV sedasyon kullanıyorsanız ameliyattan gece yarısından sonra yiyeceklerden kaçınmak için talimatlar altında olabilirsiniz. Lokalize anesteziklere bağlı kalırsanız, büyük bir kahvaltı yemelisiniz çünkü birkaç saat boyunca tekrar yemek yemezsiniz. Ek olarak, yemek, ameliyattan sonra birkaç gün boyunca acı verici olacaktır.

Bu notları aklınızda tutarak prosedürünüz için hazırsınız. İşte tipik bir implant ameliyatının görünümü.

Üç Diş İmplantı Cerrahisi Aşaması

Ameliyat üç aşamada gerçekleşir:

  • İmplantın yerleştirilmesi
  • Abutmentin takılması
  • Kurma kolunun takılması

Bakım ekibiniz bir ağız cerrahına ihtiyacınız olduğunu belirlemedikçe ilk aşama dişhekiminizde gerçekleşecektir. IV sedasyona ihtiyacınız varsa oral bir cerrah da görebilirsiniz.

İlk aşamada, sağlayıcınız lokal anestezi ile ağzınızı uyuşturacaktır. İlaç çalıştıktan sonra, sakızda bir kesi yapar ve kemiği ortaya çıkarırlar.

Kesi yerinde iken, implant vidası için kemikte boşluk yaratan bir matkap kullanırlar. Endişelenmeyin, matkap çok sessizdir, bu yüzden prosedür için uyanık kalırsanız sizi korkutmamalı veya korkutmamalıdır.

Buradan implant yerine geçer ve kesi boyutunuza bağlı olarak bir veya iki dikiş alabilir.

Ardından, güvenli bir bağlanma olduğundan emin olmak için implant ve kemiğin (kemik entegrasyonu yoluyla) tek parça olması için birkaç ay beklersiniz.

İyileştiğinde, prosedürün ikinci aşamasına girersiniz. Bu randevu sırasında, sağlayıcınız implantı başka bir kesi yoluyla tekrar açığa çıkarır. Daha sonra diş hekiminiz abutmenti implantın üzerine yerleştirecek ve tepeye sığması için gereken izlenimi alacaktır.

Kronları oluşturmak birkaç randevu alır ve dişçinin tercihlerine ve duruma göre farklılık gösterir.

Son adım sırasında yeni taç (ları) nızı alırsınız. Son uyumdan önce, dişçiye her şeyin mükemmel bir şekilde uymasını sağlayan bir deneme prosedürü alabilirsiniz.

Dental İmplant İyileşmesi Sırasında Ne Beklenir?

İyileşme süresi hastaya göre değişir. Bir dişin çıkarılması ve değiştirilmesi gerekiyorsa, iyileşme süreniz birkaç implant ve kemik grefti ihtiyacı olandan çok daha hızlı olacaktır.

Çoğu insan için ameliyattan sonra morarma, şişme ve bazı lokalize ağrılar vardır. En kötü gün genellikle ikincidir ve üçüncüsünde düşer. Bununla birlikte, tezgah üstü bir NSAID’den (ibuprofen veya Tylenol) veya en fazla kodein veya hidrokodondan daha fazlasını gerektirmez. Rahat olmayabilirsiniz, ancak ameliyattan sonraki gün işe geri dönebilirsiniz.

Ameliyat Sonrası Diş İmplantlarının Korunması

Bakım sağlayıcınızdan ameliyat sonrası talimatların tam bir listesini alacaksınız. Bunlar, sahip olduğunuz prosedürlerin türüne bağlı olarak değişebilir.

Genel olarak, işlemden sonra birkaç gün yumuşak yiyeceklere yapışmayı bekleyebilirsiniz. Ayrıca diş etleriniz ve ağzınızdaki herhangi bir morarma ve şişliği telafi etmek için dişlerinizi dikkatlice fırçalamanız gerekir.

Şişliği ve rahatsızlığı gün boyunca farklı aralıklarla buz paketleri ve ılık, ıslak bezler kullanarak da yönetebilirsiniz. Şişliğin ameliyattan 40 saat sonrasına kadar devam ettiğini görebilirsiniz ve sonra düşmeye başlar.

Kesi yaralarınız hızla iyileşmelidir, ancak temiz tutmak için ılık tuzlu su çözeltisi kullanmanız gerekir. Ayrıca su olmayan içecekleri de sınırlandırmalısınız.

Son olarak, her zaman istediğiniz gülümsemeye sahip olduğunuzdan şüphesiz heyecanlanacak olsanız da, ağzınızı incelerken dikkatli olmanız gerekir. Dişlerinizi görmek için dudaklarınızı veya yanaklarınızı çekmekten kaçının çünkü yanlışlıkla sütürleri tekrar açabilirsiniz.

Ameliyat Sonrası Hangi Gıdaları Yemelisiniz?

Yumuşak gıdalar ameliyattan sonra en iyi seçenektir. İyi yemek seçeneklerinin bir listesi şunları içerir:

  • Yulaf ezmesi
  • Omlet
  • Izgara balık
  • Patates püresi
  • Yumuşak pişmiş sebzeler
  • Çorbalar
  • Süzme peynir
  • Dondurma

Saman gerektiren yiyecekleri yemenize gerek yoktur, ayrıca iyileşme süreciniz boyunca dondurmaya veya pudinge yapışmamalısınız. İşleminizden sonraki haftalarda sağlıklı (ama yumuşak) bir diyet sürdürmek, hızlı bir şekilde iyileşmenizi sağlayacaktır.

Ayrıca, reçeteli ilaçlarla gelebilecek bulantıyı önlemek için yeterince yemelisiniz.

Ameliyat Sonrası Kaç Kontrol Gerekir?

Kronu yerleştirmek için son randevunuzu aldıktan sonra, birkaç kontrol prosedürüne katılmanız gerekecektir  .

İlk randevu genellikle yerleştirmeden bir veya iki hafta sonra yapılır. Randevu sırasında diş hekimi sütürleri alır ve her şeyin iyileşmesini sağlar. Ayrıca herhangi bir enfeksiyon belirtisi olup olmadığını kontrol ederler.

Altı hafta sonra tekrar dişçiye dönersiniz. Ağız hijyeninizi inceleyecek ve diş etlerinizin (yumuşak dokuların) iyi iyileştiğinden emin olacaklardır.

Ardından, üç aylık bir bakım randevunuz var. Randevuda, diş hekiminiz çene kemiğinizi incelemek ve implantın yerinde olduğundan ve implant çevresinde kemik kaybı belirtisi olmadığından emin olmak için radyografi kullanacaktır . Ayrıca implantın çevresinde apikal periodontitis ve inflamatuar kemik lezyonları belirtileri ararlar .

Daha sonra altı ayda ve ardından üç yıl boyunca yıllık olarak yeni bir randevunuz olur. Bunlar, genel ağız sağlığı için ihtiyacınız olan tipik yıllık veya iki yıllık temizliklerinize ek olarak.

Bu kontroller önemlidir. Çoğu implant komplikasyonu küçük sorunlar olarak başlar. Bununla birlikte, onları kontrolsüz bırakmak, implantlarınızın ve hatta diğer dişlerin kaybına yol açabilecek ciddi ve geri dönüşü olmayan sorunlara dönüşebilir.

Dental İmplant Cerrahisine Hazır mısınız?

Dental implantlar gülümsemenizi eski haline getirebilir ve dönüştürebilir. Ancak, bunlar önemli bir girişimdir. İmplant doğrudan çene kemiğinize girdiğinden, implantın başarısız olmamasını sağlamak için tüm ağzınızın değerlendirilmesi gerekir. Dental Tourism

Dental implant aşamaları, ihtiyacınız olan bakım türüne bağlı olarak dokuz aya kadar sürebilir. Aynı zamanda, köprülerin veya takma dişlerin dezavantajları olmadan gelen gülüşünüze kalıcı bir düzeltme sunarlar.

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp