Diş Teli Sonrası Diş Beyazlatma

Diş Teli Sonrası Diş Beyazlatma

Diş Teli Sonrası Diş Beyazlatma ;  Ekibimiz, sahip olabileceğiniz soruları cevaplayabilir ve bu bilgi ile birlikte, sadece yaşam tarzınıza değil bütçenize de uygun beyazlatma yöntemini bulmanıza yardımcı olabiliriz.

Birçok hasta, güzel ve beyaz bir gülümsemeyi ortaya çıkararak diş tellerinin çıkmasını bekler . Bununla birlikte, braketler ve teller çıktığında dişler genellikle parlak ve ışıltılı değildir. Bu nedenle birçok hasta ortodontik tedavisi bittikten sonra diş beyazlatma tedavilerini tercih eder. Hatta diş telleri çıktıktan hemen sonra bile yapabilirsiniz . Diş telleriniz çıktığında ne bekleyebileceğinizi ve gülüşünüzü aydınlatmak için diş beyazlatmaya nasıl yaklaşacağınızı bilmenize yardımcı olabiliriz!

Diş Teli Sırasında Dişlerin Sağlıklı Kalması

Diş telleriniz çıktığında daha beyaz dişler istiyorsanız, diş telleri ile yaptığınız süre boyunca ne yaptığınız önemlidir. Ağız sağlığı alışkanlıklarınız ve yedikleriniz dişlerinizin görünümünde büyük bir fark yaratacaktır. Diş telleri ile dişlerin temizlenmesi çok daha zordur, bu nedenle yediğiniz her şeyle dişlerinizde ne olacağını bildiğinizden emin olun. Şekerli yiyecekler dişlerinize daha fazla yapışır ve dişlerinizin üzerinde daha uzun süre oturarak çürümeye neden olabilir. Cipsler, fındıklar ve sert yiyecekler parantez ve telleri ve hatta dişlerinizi kırabilir. Bazı içecekler diş minesini boyayacak ve çok içerseniz düzensiz gölgeler bırakabilir. Aşağıdakileri göz önünde bulundur:

  • Ortodontik aletleri kıracak sert gıdalardan kaçının. Bunlar: fındık, patlamış mısır, mısır koçanı, havuç, sert şeker, cips, buz, elma ve kabuklu ekmek.
  • Parantezlerden çıkmak gerçekten zor olan yapışkan yiyecekleri yemeyin. Bunlar arasında sakız, karamel, Şeker Babalar, Skittles, taffies, Tootsie Ruloları, sakızlar, meyve atıştırmalıkları, Yıldız patlaması, meyan kökü ve benzeri yiyecekler bulunur.
  • Gazlı içecekler ve gazlı içecekler. Bu içeceklerde bulunan karbonik asit diş minesini zamanla aşındıracaktır.
  • Meyve Suları ve Narenciye: Sitrik asit diş minesini de aşındırır. Meyve suları genellikle şeker bakımından zengindir ve asit içerebilir.

Dişlerinizi temiz tutmak da çok önemlidir. Mor, mavi, kırmızı ve diğer koyu renklerdeki içecekleriniz varsa, bunların hepsi dişlerinizi lekeleyecektir. Bu içecekleri içtiğinizde, boyayı almak için daha sonra (yaklaşık 20 dakika sonra) fırçaladığınızdan emin olun. Sürekli olarak fırçalayıp diş ipi kullanarak dişlerinizi gün boyu temiz tutun, böylece dişleriniz mümkün olduğunca beyaz kalabilir. Diş teliniz olduğunda dişleriniz için ne kadar çok yaparsanız, daha sonra yapmak zorunda kalmazsınız.

Diş telleriniz çıktığında

Onların parantez zaman Birçok hasta güzel, beyaz dişleri resim dökülmek . Dişleriniz güzel ve düz olsa da, muhtemelen beyaz olmayacaklar. En azından dişlerinizde parantez varken aynı renk olacaklar. Ağız sağlığı alışkanlıklarınıza bağlı olarak, boyalar, diş çürümesi problemleri olan yiyecekleriniz varsa veya sık sık fırça ve diş ipi kullanmıyorsanız dişleriniz aslında daha koyu olabilir. Dişleriniz beyaz değilse üzülmeyin! Çoğu hasta yeni düz gülümsemelerini pırıl pırıl hale getirmek için diş tellerinden sonra diş beyazlatma yapar.

Diş Teli Sonrası Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma, alabileceğiniz en kolay diş hizmetlerinden biridir. Bir diş hekimi aracılığıyla diş beyazlatma alırsanız, dişlerinizi profesyonel kalitede çözümlerle beyazlatmak için bir diş hijyenisti olacaktır. Dişlerinize ultraviyole ışıkla ayarlanacak diş beyazlatma malzemeleri yerleştirilir. Dişleriniz daha sonra arzu ettiğiniz beyaz gölgeye ulaşıncaya kadar 20-60 dakika kürleşir. Bu işlem aynı gün ofiste birkaç kez yapılabilir veya dişler hassassa birkaç güne yayılabilir.

Diş hekimleri ayrıca, hastaların diş macunları, şeritler veya tezgah üstü tedavilerden çok daha hızlı çalışabilecekleri kendi başlarına yapabilecekleri profesyonel düzeyde profesyonel çözümler sunar. Yaptığınız diş beyazlatma işlemlerinde, kullanılan kimyasalları ve işlemin nasıl olacağını iki kez kontrol edin. Profesyonel bir hizmetle, sonuçlarınız genellikle garanti edilir veya işlem yeniden yapılır.

Diş beyazlatma yaparken hatırlanması gereken ipuçları:

  • Evde birçok ürün dişlerinizi önemli ölçüde beyazlatmaz. Birçok diş macunu sadece plak veya yüzey lekelerini giderir, ancak aslında dişlerinizin rengini değiştirmezler.
  • Tezgah üstü ürünleri seçerken, hidrojen peroksit veya karbamid peroksit içeren ürünleri arayın . Bunlar aslında dişinizin gölgesini daha beyaz değiştirecektir.
  • En iyi ve en hızlı sonuçlarınız bir diş hekiminden profesyonel diş beyazlatma elde etmek olacaktır. Diş beyazlatma, tek bir ofis ziyaretinde bile yapılabilir, bu da yaklaşan resmi etkinlikler veya çok az zamanınız olduğunda dişlerinizi beyazlatmak için mükemmeldir.

Ağız Sağlığınız

Hedefiniz daha beyaz dişlere sahip olmak ya da doğal dişlerinizi tüm yaşamınız boyunca tutmak olsun, onlara ne kadar iyi bakacağınız ağız sağlığı hedeflerinize ulaşıp ulaşmadığınızı belirleyecektir. Dişlerinizi asla fırçalayıp diş ipi kullanmazsanız, onların sağlıklı kalmasını bekleyemezsiniz. Her gün boyalarla soda ve meyve suları içiyorsanız, dişlerinizin lekelenmesini bekleyebilirsiniz. Bazı ağız sağlığı yönergelerini uygularsanız, sağlıklı dişlere (ve hatta beyaz dişlere) sahip olmak oldukça kolaydır :

  • Amerikan Dişhekimleri Birliği’nin önerdiği gibi, dişlerinizi günde en az iki kez, her seferinde en az 2 dakika fırçalayın. Diş teli takarsanız, her yemekten sonra dişlerinizi fırçalamalısınız.
  • Her gün diş ipi 1-2 kez. Diş ipi, insanlar atlandığında diş yüzeylerinin% 40’ını kaçırır.
  • Florlanmış diş macunu kullanın. Florür dişlerinizi güçlendirir ve diş macunlarını beyazlatan florlu dişler alabilirsiniz.
  • Dişçinize görün! Ortodontist çok önemli olmasına rağmen, bir ortodontistten daha fazlasına ihtiyacınız var. Hem ortodonti hem de diş hekimliğini bilen bir profesyonel görmek daha iyi (bizim gibi). Her yıl yılda en az iki kez kapsamlı muayene ve diş temizliği için diş hekimlerini görmelidir.
  • Ortodontistinize görün. Diş teli takarken, her ortodontik randevuya gittiğinizden emin olun. Bu, ortodontistinizin çürüme, erozyon veya lekelenme gibi diş problemlerinin olup olmadığını bilmesine yardımcı olur.
Rate this post
Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp