Önleyici Ortodonti Tedavisi

Önleyici Ortodonti Tedavisi ;

Ortodontik problemlerin gelişmesinde genetik ve çevresel faktörlerin her ikisi de önemlidir. Genetik diş ve yüz gelişiminde önemli bir rol oynamakla birlikte, bazı çevresel faktörlerin kontrol edilmesi veya durdurulması bazı ortodontik sorunların şiddetini önlemeye veya azaltmaya yardımcı olabilir.

Çocuğunuzun Önleyici Ortodonti Tedavisine İhtiyacı Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Endişelenmeyin veya çocuğunuzun kesinlikle bu yaşta tedavi gerektirdiğini varsaymayın. Ergenlik öncesi hastaların sadece yaklaşık % 10’unun erken ortodontik müdahaleden gerçekten fayda sağlayacağı bildirilmiştir. Bu azınlık için, dikkatle düşünülen erken ortodontik müdahale (aynı zamanda önleyici tedavi olarak da bilinir) önemli avantajlar sağlayabilir.

Gelişmekte olan ortodontik problemlerin uygun şekilde ele alınması çok faydalı olabilir. Bazı sorunlar çok açık olmayabilir, bu nedenle çocuğunuz için herhangi bir endişe duymamış olsanız bile uzman bir ortodontiste danışmanız önerilir.

Aşağıdaki liste, erken veya önleyici ortodonti tedavisi ne zaman önerilebileceği konusunda genel bir kılavuz sunmaktadır:

  • Üst ön dişlerin çıkması (özellikle üst ön dişler alt dudağın üzerinde her zaman görünüyorsa)
  • Eğer ısırırken çocuğunuzun dişleri düzgün bir şekilde toplanmazsa (örneğin, üst ön diş alt ön dişin arkasından ısırır)
  • Çıkıntılı ve / veya asimetrik alt çene konumu
  • Dişleri birlikte ısırırken ağrı (örneğin diş etlerinde veya ağzın çatısında ağrı)
  • Isırma pozisyonuna geçerken çocuğunuzun çenesi öne veya yana kayıyorsa
  • Çocuğunuz 5 yaşından büyükse ve hala bir başparmak veya parmak emiyorsa

Uygun ortodontik müdahale, ön dişlere ve / veya diş etlerine zarar verilmesini önleyebilir ve dişlerin erken aşınmasını önleyebilir.

 

“Süt ” dişlerin önemi

Süt dişleri veya “bebek” dişleri gelecekteki yetişkin dişler için alan koruyucu görevi görür. Bir bebek dişini çok erken kaybetmek, bitişik dişlerin boş alana sürüklenmesine izin verebilir ve yetişkin dişlerin patlaması için gereken alanı azaltır. Yetişkin dişlerde kalabalık oluşmasını önlemek için bebek dişlerine iyi bakmak çok önemlidir.

Bir bebek dişi travma veya çürüme nedeniyle kaybedilirse, uzman bir ortodontist görmeniz önemlidir. Ortodontistiniz herhangi bir tedavinin gerekli olup olmadığını veya durumu yakından izlemenin uygun olup olmadığını belirleyecektir. Karar, çocuğun yaşına, kalıcı dişlerin gelişim aşamasına ve pozisyonuna ve genel yüz büyüme paternine bağlı olacaktır. İstenmeyen sürüklenme ve dişlerin etkisi gibi birçok sorun, zamanında teşhis ve iyi yönetim ile önlenebilir veya hafifletilebilir.

Çocuğunuzun ilk ortodontik ziyaretinden neler beklenir?

Uzman bir ortodontist bulduğunuzda, çocuğunuzun yüzü, çeneleri, ağzı ve dişlerinin kapsamlı bir değerlendirmesini yaparak başlayacaklardır. Bu, yüz yapısının ve kalıcı dişlerin gelişimini değerlendirmek için X-ışınlarını içerebilir.

İlk randevunuzu, şimdi veya gelecekte ne gerekli olabileceği hakkında bir fikirle – tüm ilgili tedavi seçeneklerinin maliyetleri, tedavi seçenekleri ve zaman dilimleri, hasarı nasıl önleyeceğiniz ve genel diş hekiminizle nasıl çalışacağınız çocuğun dişleri sağlıklı ve temiz.

Ortodontistler, diş ve çene hizalama problemlerini teşhis etmek ve tedavi etmek için mevcut en nitelikli ve deneyimli klinisyenlerdir. Uzman bilgi tabanları ve klinik deneyimleri, çocuklara, ergenlere veya yetişkinlere bakılmaksızın, belirli bir ortodontik problemi tedavi etmek için kapsamlı tavsiyeler vermelerine ve ideal zamanı belirlemelerine olanak tanır.

Bir çocuğun ağzının gelişimi büyüleyici ve dinamik bir süreçtir. Uzman bir ortodontist, neyin normal olduğunu, neyin olmadığını ve aradaki her şeyi doğru bir şekilde belirlemek için eğitim, deneyim ve uzman bilgisine sahiptir. Uzman bir ortodontist gördüğünüzde, çocuğunuzun en iyi ellerde olduğundan emin olabilirsiniz.

Yetişkinler İçin Eksik Diş Tedavisinde Implant Treatment

 

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp