Şeffaf Diş Teli Tedavisi

Şeffaf Diş Teli Tedavisi, dişlerinde çarpaşıklık olan bireylerin diş telleri belli olmadan , çarpaşıklığı düzeltme tercihidir.

Şeffaf Diş Telleri Nasıldır?

Şeffaf veya görünmez diş telleri sert, şeffaf plastik hizalayıcılar (kalıplar) veya dişlerinize zamanla gülümsemenizi düzelten şeffaf seramik braketlerdir. Açık oldukları için neredeyse görünmezler, bu da insanların dişlerinizi düzleştirdiğinizi bilmeyeceği anlamına gelir.

Faydaları

Şeffaf veya görünmez parantezler, gülümsemenizi gizlice dönüştürmenizi sağlar. Birçok insan dişlerini düzleştirmek istiyor, ancak geleneksel metal desteklerin , özellikle yetişkinler gibi görünmesinden endişe ediyor . Kullanılan şeffaf braketler veya hizalayıcılar zar zor fark edilir.

Görünmez diş telleri nelerdir?

Birçok farklı tipte parantez vardır. Şeffaf seramik parantezler sabitlenir ve her zaman kalır, çıkarılabilir hizalayıcılar çıkarılabileceğiniz ince, berrak, esnek plastik ağızlıklardır.

Duymuş olabileceğiniz yakın görünmez parantez türleri arasında Invisalign hizalayıcılar veya lingual parantezler bulunur.

  • Invisalign tedavisi , herhangi bir metal tel veya braket kullanmadan dişlerinizi yavaş yavaş düzelten bir dizi neredeyse görünmez, özel yapım hizalayıcı kullanır.
  • Lingual parantezler bir tür sabit ayraçtır, bu nedenle dişlerinize braket kullanarak tutturulurlar, ancak geleneksel bir ayraç gibi öne takılmak yerine dişlerinizin iç yüzeyine otururlar. Bu, dışarıdan neredeyse görünmez oldukları anlamına gelir. Braketler bir tel ile bağlanır ve dişlerinizin içine bağlanır.

Farklı destek seçeneklerini bizimle iletişime geçerek bilgi edinebilir ve tercih edebilirsiniz.

Neredeyse görünmez diş telleri nasıl çalışır?

Gizli parantezler dişlerinizi yeni pozisyonlarına yönlendirir.

Diş hekiminiz Invisalign gibi net hizalayıcılarla size özel olarak kalıplanmış, biraz farklı hizalayıcılar sunar. Bir sonraki seti giymeye başlamadan önce her seti yaklaşık iki hafta boyunca takmanız gerekir. Hizalayıcılar termoplastik malzeme kullanarak dişlerinizi yavaş yavaş kaydırır. En iyi sonucu almak için, hizalayıcıları günde 22 ila 23 saat giymelisiniz, ancak yemek, içmek, dişlerinizi fırçalamak ve diş ipi kullandığınızda çıkarabilirsiniz.

Sabit parantezlerin geçici olarak dişlerinize yapışan braketleri ve bantları vardır. Esnek bir tel tüm braketleri birleştirir ve dişlerinizin hareket etmesini sağlar. Bunlar dişlerinizi yeni pozisyonuna doğru şekilde yönlendirebilir.

Dişleri düzeltmesi ne kadar sürer?

Gerçekten ne kadar iş yapılması gerektiğine ve dişlerinizin ne kadar hareket ettirilmesi gerektiğine bağlıdır.

Ortalama Invisalign tedavisi yaklaşık bir yıl ile 18 ay arasında sürerken, lingual diş telleri birkaç aydan iki yıla kadar sürebilir, ancak birkaç ay sonra belirgin bir iyileşme görmeye başlayacaksınız.

Diş hekiminiz, tedavinizi bitirdikten sonra tedavinizin ne kadar süreceği ve dişlerinizin nasıl görünmesi gerektiği konusunda size tavsiyelerde bulunacaktır.

Şeffaf Diş Teli Fiyatları

Özel, gizli ortodontik tedavinin maliyeti, tedavinin karmaşıklığına ve sahip olduğunuz neredeyse görünmeyen diş tellerinin türüne bağlı olarak  değişebilir, maliyeti röntgen ve muayene sonrası ancak sunabilmekteyiz.

Yurtdışından gelecek olan Implant Treatment   

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp