Diş İmplant Türleri

Diş İmplant Türleri

Diş İmplant Türleri;

Günümüzde yaygın olarak kullanılan diş implantları 19. yüzyılda icat edildi. Günümüzde diş hekimliğinde eksik dişlerin standart protez ikamesi olarak kabul edilmektedir. Kaybedilen dişlerin yerine geçen diş implantı, zamanla kemikle kaynaşan çene kemiğine sabitlenir. Yapay diş kökü, yedek dişleri veya köprüyü tutar. Dental implant herhangi bir desteksiz durduğundan ve mükemmel bir stabiliteye sahip olduğundan, bunların doğal dişleri taklit ettiği kabul edilir.

Diş İmplantları Nelerdir ?

Diş implantları genellikle bağışıklık sistemi tarafından reddedilmeden kemiğe kaynaşma kabiliyetine sahip titanyumdan yapılır. Bu implantlar Osseointegrasyon adı verilen bir süreçle çene kemiğine kaynaşır. Zamanla teknoloji ilerlemiş ve diş implantlarının başarı oranını% 98’e yakın önemli ölçüde artırmıştır.

Diş İmplantına Ne Zaman İhtiyaç Duyulur ?

Diş İmplant Türleri;  Diş implantları tek dişlerin veya birkaç dişin veya tüm dişlerin yerine kullanılır. Diş protezleri söz konusu olduğunda üç seçeneğiniz vardır. Tam veya kısmi protezler, sabit diş köprüleri ve diş implantlarıdır.

Protezler, üçü arasında en uygun fiyatlı seçenektir, ancak çıkarılabilir oldukları için rahatsızlıkları nedeniyle en az istenen seçenektir. Ayrıca yemeğin tatlarını ve duyusal deneyimini de etkiler. Diş köprüleri, diş implantları devreye girmeden önce çok kullanılıyordu, ancak destek için bitişik doğal dişe bağımlı olma gibi önemli bir dezavantajı vardı. Ancak implantlar kemiklere tutturulur ve herhangi bir ek destek gerektirmez.

Hangi tedavinin seçileceğine karar vermek, aşağıdaki gibi birkaç faktöre bağlıdır :

  • Eksik dişlerin yeri
  • Maliyet
  • Hasta tercihi
  • Çene kemiğinin kalitesi

Diş hekimleri hastayı inceler ve diş implantları için iyi bir aday olup olmadığını değerlendirir ve onlarla diş implantlarının maliyetini tartışır . Diş implantları kemikle bütünleştikçe daha stabildirler ve doğal dişler gibi görünür ve hissederler.

Dental İmplant Türleri :

Diş İmplant Türleri ; İki tür implant vardır, endosteal ve subperiostal implantlar. Endosteal implantlar doğrudan çene kemiğine implante edilir. Çevreleyen diş eti dokuları sertleştikten sonra yapay diş veya dişler tek tek direğe sabitlenir. Subperiostal implantlar, diş etinin altında çene kemiğinin üstünde duran metal çerçevelerden oluşur. Bununla birlikte, subperiostal implantlar, uzun vadeli kötü sonuçları nedeniyle şu anda uygulamada değildir.

Diğer diş prosedürlerine yardımcı olmak için implantların bazı ikincil kullanımları vardır. Stabiliteleri nedeniyle, daha rahat ve güvenli bir oturuş sağlayan hareketli protezleri desteklemek için kullanılabilirler. Ayrıca dental mini implantlar, dişlerin istenilen pozisyonda hareket etmesine yardımcı olmak için ortodonti alanında geçici ankraj cihazı olarak da kullanılabilir.

Dental İmplantların Maliyeti :

İmplant Diş maliyetleri eksik diş ve şiddeti konumu ile değişebilir. Diş implantları muhafazakar bir yaklaşım sunduğundan, öngörülebilir sonuçlar sağladığından ve ömür boyu sürdüğünden, yatırılan para buna değer.

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp