Aynı Gün İmplant Tedavisi

Aynı Gün İmplant Tedavisi

Aynı Gün İmplant Tedavisi ; 1 günde implant olarak bilinmektedir. Fiyatları (maaliyetleri ) aynı olması avantaj sağlarken zaman açısından daha kısa sürmektedir.

Bu prosedürün başarılı olması için belirli koşulların mevcut olması gerektiğinden, bir diş klinisyeninin aynı gün dental implant tedavisini gerçekleştirmek için özel bir eğitim alması gerekir. Çoğu insanın, genellikle acil bir durumda, hızlı bir diş replasmanı aradığının farkındayız, ancak aynı gün diş implantları, prosedür konusunda resmi bir eğitim almamış deneyimsiz bir klinisyen tarafından denenmemelidir.

Eğitimli ve deneyimli bir implant diş hekimi tarafından gerçekleştirilirse ve sıkı bakım sonrası talimatlara uyulursa başarı oranları genellikle çok yüksektir.

Aynı randevuda ne zaman diş çekilip implant yerleştirilebilir?

Bir diş çekildikten sonra, diş implantı yerleştirilmeden önce yuvanın yaklaşık 6 hafta ila üç ay süreyle iyileşmesi gerekir. Kök yuvalarının büyük olması veya enfeksiyonların kistlere neden olduğu durumlarda, daha uzun sürebilir. İyileşme süresi duruma göre değişir. Turkey Dental 

  • Bir diş – tipik olarak bir kesici diş, köpek ya da küçük azı – çekilip aynı randevuda bir implant yerleştirildiğinde, buna ‘hemen yüklenmiş implant’ denir.
  • Hemen yüklenen implantlar yalnızca koşullar izin verdiğinde mümkündür – bu , iyi diş eti ve kemik desteği olduğunda gerçekleşir
  • Klinik değerlendirmede bir dental 3D CBCT taraması , bu prosedürün yapılıp yapılamayacağını belirleyecektir.
  • Dişi veya dişleri çektikten sonra , implantı güvenli ve sağlam bir şekilde yerleştirmek için bazen bir yuva koruması (küçük bir kemik büyütme) gereklidir.
  • Aynı randevuya geçici bir akrilik kron da yerleştirilir.
  • İmplant entegre edildiğinde – 3-6 ay süre – geçici kuron son porselen kronla değiştirilir.
 
 

Aynı Gün İmplant Tedavisi ne zaman mümkündür?

Aynı gün implantlar, genellikle acil durumlarda, hızlı diş replasmanına ihtiyaç duyan hastalar arasında çok popülerdir.

Diş implantları ancak yeterli diş eti ve kemik desteği olduğunda çekimle aynı randevuda yerleştirilebilir. Aksi takdirde konvansiyonel bir implant tedavisi takip edilecek ve kemik ve diş etinin tekrar büyümesi için 3-4 aylık bir iyileşme süresi gerekmektedir.

Ağzın görünen bölgelerinde iyileşme süresi için geçici bir protez, kron veya köprü yapılır. Halihazırda protez takanlar için, iyileşme döneminde takılacak şekilde ayarlanabilir.

İyileşmesi gereken deliğin boyutu nedeniyle, genellikle azı dişlerinde hemen yüklenen implantlar mümkün değildir.

Aynı randevuda birden fazla diş çekilip bir implant yerleştirilebilir mi?

  • Bazen birden fazla dişi çıkarmak ve aynı randevuda birden fazla implant yerleştirmek mümkün olabilir – implant destekli bir köprü oluşturmak amacıyla .
  • Bazen bir diş çenesinin tamamını çekip aynı randevuda birden fazla implant yerleştirmek mümkün olabilir – buna günde diş denir.

Aynı gün diş implantı tedavisi ne kadar sürer?

  • Klinik değerlendirmenin ardından, laboratuvarımızın geçici bir kuron imal etmesi için ölçüler alınır.
  • Cerrahi randevuda diş çekilir ve diş implantı ve geçici kuron yerleştirilir
  • Bazen kemiği büyütmek için bir yuva koruması gerekir
  • 3-6 ay sonra geçici kron atılır ve son porselen kronla değiştirilir
  • Daha fazla ayrıntı için tedavi planı sürecine bakın

Aynı gün diş implantları – Sorular, maliyetler ve sevk hizmetleri

  • Aynı gün / anında yükleme implant tedavileri ile ilgili tüm sorularınız için lütfen tedavi koordinatörlerimizden biriyle iletişime geçmekten çekinmeyin  .
  • Bir derhal yüklenen diş implant maliyeti duruma göre değişir.

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp