Uyutarak Diş Çekimi

Uyutarak Diş Çekimi

Uyutarak Diş Çekimi,  diş hekimi fobisi bulunan hastalar için öncelikle tercih edilmektedir.

Bir kök kanalı, yirmi yaş diş çekimi veya ağız cerrahisi gibi karmaşık bir diş tedavisi geçirdiğinizi hayal edin. Tedaviniz tamamlandığında, aldığı zamanı, acıyı, gürültüyü veya beklediğiniz rahatsızlığı hatırlamazsınız. Sedasyon diş hekimliğinden bekleyebileceğiniz şey budur.

Sedasyon diş hekimliğinden fayda gören hastalar;

  • Diş hekiminde olma korkusu veya endişesi varsa
  • Uzun zamandır dişçiye gitmedim
  • Uzun süre hareketsiz oturmakta zorlanıyorum
  • Anesteziklerden uyuşma (ve kalma) konusunda zorluk yaşayın

Uyutarak Diş Çekimi NEDİR?

Dental Anksiyeteyle Başa Çıkmanın Etkili Bir Yolu

 Hastalar randevuları iptal ettikleri, düzenli kontrolleri olmadığı ve genellikle ciddi bir sorunla karşılaşmadıkları sürece diş hekimine gitmedikleri için dişhekimliği kaygısı sıklıkla gereksiz diş sorunlarına yol açar.

Bu tanıma siz de uyuyorsanız, bir çözüm var – sedasyon diş hekimliği. Sedasyon diş hekimliği, doktorunuzun diş hekimini ziyaret ederken anksiyete yaşayan hastalar için güvenli ve rahat bir şekilde çeşitli diş tedavileri sağlamasına olanak tanır.

Uyutarak Diş Çekimi aşağıdakiler dahil çeşitli faydaları vardır:

  • Tedavi sırasında korku veya endişe yok
  • İşlemden geçme anısı yok
  • Sedasyon altındayken zaman duygusu yok
  • Koku veya ses duyusu yok
  • Yurtdışından gelecek olan hastalarımız için (Dental Tourism)

Sedasyon diş hekimliğini kullanarak bir işlem geçiren hastalar size bunun diş hekimliğini deneyimlemenin basit ve rahatlatıcı bir yolu olduğunu söyleyecektir.

SEDASYON DÜZEYLERİ

Hangi Sedasyon Seviyeleri Mevcuttur?

Muayenehanemizde sedasyon diş hekimliği yaptırmak konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Amerikan Dişhekimleri Birliği lisansına sahibiz ve her zaman hem saygılı hem de profesyonel olduğumuzu göreceksiniz. Sedasyonlu diş hekimliği kanunla sıkı bir şekilde düzenlenir ve diş hekiminizin tedavinizi uygulayabileceği üç sakinleştirici durum vardır: hafif sedasyon, orta derecede sedasyon ve derin sedasyon.

Hafif Sedasyon

Anksiyoliz, sedasyon diş hekimliğinin en hafif şeklidir ve genellikle hafif anksiyete, daha uzun prosedürler veya daha karmaşık durumları olan hastalar için kullanılır. Hafif sedasyon genellikle ağızdan verilir. Tüm prosedür boyunca uyanık veya çok uykulu kalıyorsunuz ve kendi başınıza nefes alabiliyorsunuz, ancak büyük bir rahatlama hissi hissedeceksiniz. Hastalar tipik olarak prosedür tamamlandıktan sonra birkaç saat içinde anksiyoliz sedasyonundan kurtulur.

Orta Düzeyde Sedasyon

Orta derecede diş anksiyetesi olan hastalar ve daha uzun veya daha karmaşık prosedürlere ihtiyaç duyan hastalar için kullanılan bilinçli sedasyon genellikle hafif IV sedasyon kullanımını ifade eder. Bilinçli sedasyon ile prosedürünüz boyunca uyanık kalacaksınız, ancak derin bir rahatlama durumunda olacaksınız. Bilinçli sedasyon alan hastaların randevulara eşlik etmeleri önerilir çünkü sedatifin geçmesi birkaç saat sürebilir ve araç kullanmak güvenli olmayabilir.

Derin Sedasyon

Derin sedasyon alan hastalar, diş prosedürleri sırasında bilinç ve bilinçsizlik arasında gidip gelir. Hastalar genellikle tedaviyi hatırlayamazlar ve işlem sırasında zaman zaman uyanık olsalar bile komutlara cevap veremezler. Derin sedasyon alan hastaların randevulara bir ebeveyni, eşi veya arkadaşının eşlik etmesi önerilir çünkü sedatifin geçmesi birkaç saat sürebilir ve araç kullanmak güvenli olmayabilir.

Sakinleştiriciler Nasıl Uygulanır?

Soluma

Azot oksit veya gülme gazı, hafif ila orta dereceli anksiyeteyi hafifletmek için en sık kullanılan yöntemdir. Kurtarma hızlıdır, böylece normal aktivitelerinize hemen devam edebilirsiniz.

Oral

Dental sedasyon için son derece yaygın bir teknik oral sedasyondur. Kolaydır ve iğne kullanımı gerektirmez. Randevunuzdan yaklaşık bir saat önce alınan, ofisimize geldiğinizde tamamen rahatlamanızı sağlayacak bir reçete hapı verilecektir.

Kas içi (IM)

Üst kol veya üst uyluk kaslarına sedatif ilaç enjeksiyonunu içeren kas içi sedasyon, kısa bir süre içinde sedasyona neden olabilir.

İntravenöz (IV)

IV sedasyonda, bir sedatif intravenöz olarak veya doğrudan bir damara verilir. Sedasyon, hızlı bir şekilde bilinç durumunuza göre değiştirilebilir ve prosedür için gerekli olduğu sürece devam ettirilebilir.

Iv Sertifikalı ve Ruhsatlı Uygulayıcı Olmak Ne Anlama Gelir?

IV sertifikalı ve IV sedasyonu uygulama lisansına sahip bir dişhekimi, ek uzmanlık eğitimi almış ve rahat, ağrısız bir tedavi için hastanın bilincini değiştiren tıbbi ilaçlar sağlama konusunda eyaletin Dişhekimliği Denetçileri Kurulu tarafından yasal olarak onaylanmıştır.

Bir konsültasyon planlamak, sedasyon diş hekimliği hakkında daha fazla bilgi edinmek ve hangi sedasyon diş hekimliği yönteminin size uygun olabileceğini öğrenmek için lütfen muayenehanemizle iletişime geçin.

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp