İmplant Fiyatları 2022

implant fiyatları 2022

İmplant Fiyatları 2022 : Eksik dişleriniz var ve dişlerinizi tamamlayarak kusursuz bir gülüşe mi sahip olmak istiyorsunuz? İmplant yaptırmayı düşünürken bir yandan da toplam maaliyet ne çıkacak merak ediyorsanız bu yazımızda ulaşabilir veya Whatsapp aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Diş implantı yaptırmak yaygın bir prosedürdür, ancak tüm diş implantları aynı değildir. Rutin doğasına rağmen, hastaların bu prosedürle ilişkili maliyetleri ve neden doğru kliniği ve doğru diş hekimlerini seçmeye odaklanması gerektiğini anlamaları gerekir. Yetersiz bir diş cerrahı ile çalışmanın uzun vadede size çok daha pahalıya mal olabileceğini bilmek önemlidir.

Maliyetine rağmen, implantlar kanıtlanmış bir restoratif dişçilik yöntemidir ve çoğu durumda etkilidir. Eksik, kayıp veya hasarlı dişleriniz varsa ve implant için adaysanız,  sürecin her adımında kendinizi rahat hissetmenizi sağlayacak güvenilir bir diş kliniği bulmanız gerekir. Bir karar vermek için asla aceleye getirilmiş veya baskı altında hissetmemelisiniz. Acele etmeyin, sorular sorun, cevaplar alın. Çalıştığınız klinik, prosedürün tüm yönlerinde şeffaf olmalı, maliyetleri ve ilgili tüm adımları açıklamalıdır.

Başlamak için, diş implantının ne olduğuna bakalım ve prosedürle ilgili detayları inceleyelim. Ardından, paranızın nereye harcanacağını anlamak için diş implantlarının ortalama maliyetini inceleyeceğiz. Ardından, karar verme sürecine başlayabilmeniz için bir klinikte nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlamanıza yardımcı olacağız. 

İmplant Fiyatları 2022 : Diş İmplantları Nelerdir?

Diş implantları, eksik dişleri değiştirmenin kanıtlanmış bir yoludur. Restore edilmiş bir gülümseme ve hastanın ağız hijyeninde genel bir iyileşme ile sonuçlanırlar. Bu prosedür, bir çene kemiğine cerrahi olarak takılan metal bir çerçeveyi içerir ve ardından çerçeveye yedek dişler monte edilir. Yedek dişler implant tarafından güvenli bir şekilde yerinde tutulur ve herhangi bir zorluk yaşamadan yemek yemenizi ve konuşmanızı sağlar.

İmplant Fiyatları 2022 : İmplant Çeşitleri

Bir diş cerrahının seçeceği üç tip implant vardır:

  • Endosteal en yaygın tiptir. Temel gereksinim sağlıklı bir çene kemiği olduğundan, bu çoğu hasta için uygun bir seçenektir.
  • Subperiostal kaynaşmadan çene kemiğinin üzerinde durur.
  • Çene kemiği yerine elmacık kemiğine (göz altı) zigomatik yerleştirilir.

Bazı hastalar All-On-4 implantlar için uygun olabilir . Bu sistem özelleştirilmiş sabit diş köprüleri içerir ve kemik grefti ve uzun bir iyileşme süresinden önce gelir. Ek olarak, hastalar dayanıklı malzemeler ve kusursuz işlevsellik deneyimleyebilirler, böylece günlerini ağrı veya endişe duymadan geçirebilirler.

Prosedür Dökümü

Dental implantlar rutin bir prosedür olmasına rağmen, hastanın özel ihtiyaçlarına göre bazı farklılıklar olabilir. Tipik adımlar şunları içerir:

  • Diş cerrahınız veya uzmanınız ağzınızı muayene edecek ve implant adayı olduğunuzu doğrulamak için röntgen çekecektir.
  • Ameliyatın ilk aşamasında çene kemiğinize bir implant yerleştirilecektir. Doku daha sonra dikilerek kapatılacaktır. Doku birkaç ay içinde iyileştikçe implant kemikle kaynaşır. İmplant artık yedek dişi yerinde tutan bir post olan abutment için hazırdır.
  • İkinci aşama, implanta bir abutmentin bağlanmasını içerir. Bazı durumlarda, ilk iki aşama bir randevuda yapılabilir.
  • Yedek bir diş tasarlanır ve üretilir ve ardından abutmente takılır. Diş cerrahınız veya uzmanınız yedek dişin abutmente tam olarak oturduğundan emin olmak isteyeceğinden, bu birden fazla randevu alabilir.

Komplikasyonlar nadir olsa da, bunların olabileceğini bilmek önemlidir. Bazı olasılıklar şunları içerir: sinüs boşluğunuzda enfeksiyon, kanama, uyuşma veya ağrı.

Ameliyat sonrası bakım

Diş implantlarınıza iyi bakmanız gerekir. Yedek dişleri doğal dişler gibi fırçaladığınızdan ve diş ipi kullandığınızdan emin olun.

Ayrıca düzenli randevulara gitmeniz gerekecektir. Bu randevular sırasında diş hekiminiz, ısırmanızın hizalı olduğundan ve implantların gevşemediğinden emin olmak için implantı ve çevresini test edecektir.

İmplant Fiyatları 2022  

Bir implantın maliyeti, hastanın durumuna ve gereken implant sayısına göre değişir.Türkiye ‘de kliniklerin fiyat yazması yasak olduğu için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

 

Diş İmplantları İçin İçeriden Bilgilendirme Kılavuzu

  • Bir hasta neden en gelişmiş destekli implant sistemini düşünmeli?
  • Farklı implant türlerinin kalite, dayanıklılık ve işlevsellik açısından nasıl farklılık gösterdiği.
  • İmplantların başarılı olması için standart dışı parça ve bağlantılardan kaçınmanın önemi. 

İmplant prosedürünüzün potansiyel maliyeti hakkında bir fikir edinmenin en iyi yolu, gelip bizimle konuşmaktır.

Doğru Kliniği Seçmek 

Muayeneden ameliyat sonrası bakıma kadar tedavinizin her adımını gerçekleştirecek diş kliniğini seçmek büyük bir karardır . Bilgili ve güler yüzlü bir kadro ile çalışan deneyimli bir diş cerrahı istiyorsunuz.

Dental implantlar bir hastanın hayatını değiştirebilir. Bu nedenle, hastalar tedaviden önce, tedavi sırasında ve sonrasında bilmeniz gereken önemli şeyleri iletebilecekleri ve güvendikleri birinden bakım almalıdır.  

Ayrıca bu ameliyat için uygun bir aday olduğunuzu belirleyebilecek profesyonellere ihtiyacınız var. Diğer ağız ameliyatları gibi, en yüksek standartta yapılmadığı takdirde, hasta bir enfeksiyondan veya düzeltilmesi için daha fazla tedavi gerektirebilecek başka sorunlardan muzdarip olabilir.

Ek olarak, iyi bir cerrah, yedek dişi desteklemek için kaç implant gerektiğini bilecektir. Bu, implant üzerine çok fazla baskı yapmaktan kaçınacak ve başarısızlık ihtimalini artıracaktır. Aynı zamanda , bir diş hekiminin eylemlerinin neden olduğu periodontal yaralanma olarak tanımlanan iyatrojenik travmayı önlemekten de sorumludurlar .

Diş hekiminiz bir diş cerrahı önerebilirken, kendi diş hekiminizi arama hakkınız vardır. İlk randevunuzdan önce sormanız gereken üç soru:

  • Kaç yıllık tecrüben var?
  • Her yıl kaç diş implantı işlemi gerçekleştiriyorsunuz?
  • Başarı oranınız nedir?
  • Benzer durumlar için öncesi ve sonrası resimleri nerede görebilirim?

Sorularınızı yanıtlamak ve ilerlemek için ihtiyacınız olan bilgileri sağlamak için oturmaktan mutluluk duyuyoruz. Zorunlu olmayan ücretsiz konsültasyonumuzdan yararlanan aday hastalar, kliniğimiz ve personelimiz hakkında daha fazla bilgi edinme ve olabilecek endişelerini tartışma fırsatına sahiptir. Neyin kapsandığını ve neyin kapsanmadığını anlamanıza yardımcı olacak bir sigorta planını da gözden geçirebiliriz.

 

Diş İmplantına mı ihtiyacınız var?

İmplantlar maliyetli olabilir ancak gülüşünüzü onarmaya yardımcı olmanın yanı sıra ağız ve genel sağlığınıza yapılan bir yatırımdır.

 

 

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp