Diş İmplantı Nasıl Yapılır?

Diş İmplantı Nasıl Yapılır

Diş İmplantı Nasıl Yapılır? ; Eğer hakkında düşünüyorsun eksik diş seçenek olarak diş implantları ve diş implantı nasıl yapıldığını düşünüyoruz, o zaman doğru yere geldiniz. Dental implant cerrahisi, yüksek derecede öngörülebilirlik ile uygulanabilen kanıtlanmış bir tedavi türüdür. İmplant bazlı restorasyonların 1960’lardan beri kullanılmasına rağmen, eksik diş replasmanının altın standardı olan günümüzde de kalmaktadırlar.

Bununla birlikte, son on yılda teknoloji, dental implant prosedüründeki gelişmelerin arkasındaki itici güç olmuştur. Günümüzde ve çoğu durumda, diş implantı yaptırmak, diş çekilmesinden daha az travmatik olabilir. Dahası, bu aynı diş prosedürü dişlerinizden birinin, birkaçının veya hatta tümünün yerine kullanılabilir.

Bunu akılda tutarak, bir diş implantının nasıl yapıldığı ve daha da önemlisi işlemin sizin için doğru olup olmadığı hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

 

Dental İmplant Bileşenleri

Diş implantı ameliyatı sırasında eksik diş veya dişlerinizin 3 ana bileşen parçasıyla değiştirileceğini bilmeye değer. Bunlar:

  • Dental implant fikstürü – Tipik olarak bu titanyumdan yapılır ve doğrudan çene kemiğine yerleştirilmek üzere tasarlanmıştır.
  • Abutment – Bir implant vidasıyla implantın üstüne sabitlenen abutment, diş kronunu diş implantına bağlar ve sabitler.
  • Sabit protez – Bu, dekupaj testeresinin son parçasıdır ve gülümsediğinizde sizin ve diğerlerinin fark edeceği diş benzeri bir değişimdir.

Şimdi bir diş implantını neyin oluşturduğunu biliyoruz, hemen dalalım ve dental implant prosedürünün kendisine bir göz atalım …

 

Diş İmplantı Prosedürü – Ne Kadar Sürer?

Tek bir diş implantı prosedürünü tamamlamak için geçen sürenin hastaya ve koşullarına bağlı olarak inanılmaz derecede değişebileceğini bilmek sizi şaşırtabilir. İşlem birkaç saat kadar kısa sürebilir (anında yükleme durumunda).

Yine bir başkasında 9 ay veya daha uzun sürebilir (önce kemik grefti gibi diğer tedavilerin yapılması gerekiyorsa). Dental implant yerleştirmenin güzelliği, her vakanın hastanın ihtiyaçlarına bağlı olarak ayrı ayrı tedavi edilmesidir, bu nedenle dikkatli bir özel planlama yapılmalıdır ve bunların hepsi aşamayla başlar.

 

Konsültasyon ve Tedavi Planlaması

İlk kez bir implant diş hekimi ile görüşeceğiniz bir konsültasyon sırasında olacaktır. Diş implantı prosedürünüzle ilgilenen birkaç uzman veya genel diş hekimi görmek nadir değildir. Bunlar şunları içerebilir:

  • Genel diş hekimi
  • Prostodonti uzmanı veya bir
  • Ağız cerrahı

Bu ilk ziyaret sırasında, diş hekimi veya diş hekimi, ayrıntılı bir diş muayenesi yapacak ve sizinle genel ve ağız sağlığınız hakkında konuşacaktır. Size, sahip olabileceğiniz altta yatan tıbbi durumları ve şu anda herhangi bir ilaç alıp almadığınızı soracaklar.

Altta yatan bir koşul bulunmazsa, bir tedavi planı tasarlanır. Öte yandan, periodontal (diş eti) hastalığınız varsa, o zaman önce bu konu ele alınacak ve tedavi edilecektir.

Bir tedavi planı tasarlandığında, sürecin her aşamasında ne olacağı konusunda bilgilendirileceksiniz. Bu şekilde ‘ hazırlanabilirsiniz ‘ – En bariz faktör, sigara kullanıyorsanız, sigarayı bırakmanızın istenmesidir.

Diş hekiminiz ayrıca gerekli yerlerde kemik grefti ihtiyacını, durumunuza göre işlemin ne kadar süreceğini ve diş implantı ameliyatından sonra neler bekleyebileceğiniz hakkında sizinle konuşacaktır. Ödeme yöntemlerinin yanı sıra dental implant maliyetlerini de tartışmalıdırlar.Diş İmplantı Nasıl Yapılır?

 

Dental İmplant Cerrahisi

Diş implantlarınızı yerleştirme zamanı geldi. Çoğu hasta için bu, endişeli bir zamandır ve en çok endişelendikleri kısımdır. Ancak gerçek şu ki, fazla endişelenmelerine gerek yok.

Örneğin, bilgisayar destekli diş implantları ile yerleştirme planlamasının çoğu siz orada bile olmadan gerçekleştirilir. Bu nedenle, diş implantı ameliyatı söz konusu olduğunda, implantlarınız hızlı bir şekilde, genellikle yaklaşık 20 dakika içinde ve bir milimetrenin küçük bir kısmı içinde doğru bir şekilde yerleştirilir.

Geleneksel implant yöntemlerinde bile, deneyimli bir diş hekimi bir saat içinde bir implantı yerleştirir ve ayrıca en son sedasyon yöntemlerini kullanarak hastalar minimum ağrı ve çok az veya hiç rahatsızlık hissetmez.

Geleneksel diş implantı ameliyatı sürecinde , diş etinin altındaki kemiği açığa çıkaran bir kesi yapılır. Çeneye bir delik açılır ve implant yerleştirilir. Daha sonra diş eti implantın üzerine kapatılır.

Dijital implantlarda sakızı açmaya gerek yoktur ve bunun yerine diş etinin içinden çeneye doğru hassas bir delik açılır. Daha sonra cerrahi bir kılavuz kullanılarak implant tam derinliğe ve yörüngeye yerleştirilir.

 

Iyileşme süresi

Diş implantı ameliyatından sonra bir iyileşme dönemi olacaktır, bu süre zarfında diş hekiminizin detaylı talimatlarını izlemelisiniz.

Ayrıca bu dönemde Osseointegrasyon olarak bilinen bir süreç gerçekleşir. Güçlü ve sağlam bir platform oluşturmak için kemiğin yeni yerleştirilen implantla birleştiği yer burasıdır. Bu, sürecin hayati bir parçasıdır ve ortalama olarak, bunun gerçekleşmesi yaklaşık 3-6 ay sürer, ancak bireyin iyileştirme yeteneklerine bağlı olacaktır.

 

Abutment Bağlantısı

Diş implantınız iyi ve gerçekten stabil hale geldiğinde, abutmente uyması için diş kliniğine geri çağrılacaksınız. Geleneksel yöntemlerin kullanılması, başka bir hızlı diş implantı ameliyatı anlamına gelir. Bu sefer diş implantını ortaya çıkarmak için diş eti bir kez daha kesilir. Açığa çıktıktan sonra abutment yerleştirilir ve yerine yapıştırılır.

Dijital implant yerleştirme durumunda, abutmentler genellikle implantla aynı anda yerleştirilebilir ve böylece başka bir cerrahi ziyaret ihtiyacını ortadan kaldırır. Bazı durumlarda kalıcı kronlarınız yapılana kadar geçici dişler yerleştirilir.

Geleneksel diş implantı yöntemleriyle, abutmentinize yerleşme şansı vermek için 3-6 hafta içinde geri dönmeniz gerekecektir.

 

Kalıcı Bağlanma

Sonunda günler, haftalar veya aylarca bekledikten sonra kalıcı tacınızı alırsınız. Herhangi bir geçici diş çıkarılır ve kalıcı kuronlarınız ısırık açısından kontrol edilir ve yerine yapıştırılır. Artık birkaç on yıl veya daha uzun süre dayanması gereken sorunsuz, doğal görünümlü bir gülümsemeye sahipsiniz.

Diş İmplantı Nasıl Yapılır? Artık bir diş implantının nasıl yapıldığını biliyorsunuz, ayrıca bir diş implantı yaptırmanın gerçek sürecinin göründüğü kadar korkutucu olmadığını da bileceksiniz.

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp