İmplant Diş Tedavisi Nasıl Yapılır ?

İmplant Diş Tedavisi Nasıl Yapılır

İmplant Diş Tedavisi Nasıl Yapılır ?   Diş eksikliğiniz var ve bu durumdan rahatsız oluyor, implant diş yaptırmayı düşünüyorsanız bu yazımızda merak ettiğiniz bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.

1.) Sağlık Kontrolü ve Konsültasyon  İlk kez, müdahaleleri ve gerekli görülen seçenekleri tartışmak için bir sağlık kontrolü konsültasyonu yapılacaktır.

2.) Tedavinin planlanması Planlama  için farklı X-ışınları ve CT görüntüleri yapıyoruz. Ayrıca, diş implantının hedeflenen yerindeki kemiğin kalitesini ve miktarını ve ayrıca tasarlanan implant ile doğal diş arasındaki mesafeyi incelemek için de kullanılırlar. Bu durumda verilen bölgede kemik replasmanına ihtiyaç olup olmadığına da karar verilir.

3.) Dental implant vida implantasyonu Dental implantasyon  , hastanın uyuşukluktan başka bir şey hissetmemesi için lokal anestezi altında yapılır. İmplant vidasının kemik içindeki yeri çeşitli mekanik ve manuel yollarla oluşturulur ve ardından diş implantı bu kemik yuvasına vidalanır. Diş implantı bitiminde implant bir iyileştirme vidası ile kapatılır ve diş eti üzerinde yapılan kesi dikişlerle birleştirilir.

Bir kemiğin değiştirilmesi gerekiyorsa, bazı durumlarda bu aşamada da yapılır. Vakaların diğer kısmında kemik replasmanı ayrı bir durumda gerçekleşir. Tam bir protez implantı implante etmek gibi aynı anda birden fazla diş implantı implante ederken, implant vidalarının birbirine göre uzaysal konumunun doğruluğunu artıran SMART Guide’ın navigasyonlu implant cerrahi sistemini kullanıyoruz.

4.) Diş Eti Şekillendirme Kapak vidası çıkarıldıktan sonra, daha gerçekçi ve estetik yumuşak doku koşulları elde etmek için bir dişli vida ile değiştirilir.

5.) İmplant başlığının  yerleştirilmesi Optimum yumuşak doku koşulları elde edildikten sonra, dişeti oluşturan vida çıkarılır, ardından uygun implant kafası seçilir ve diş implantına vidalanır. Dental implant başlığı fabrikada prefabrike olabileceği gibi özel olarak da yapılabilir.

6.) Hassas Görüntüleme ve Tasarım İmplant kafalarını yerleştirdikten sonraki adım ölçü almaktır. Bu noktada esas olarak diş laboratuvarının protez yapmak için ihtiyaç duyduğu diş kemerlerinin bir kopyasını yapıyoruz.

7.) Protez, kron hazırlama İmplant protezlerin hazırlanmasında uzman arkadaşlarımız ağız şartlarına göre en optimal ve estetik protezi hazırlamaktadır. Kişiye ve duruma bağlı olarak, protezler kuronlar, köprüler ve hatta çıkarılabilir protezler olabilir. Tam bir protez yerleştirilirken duruma göre sabit bir köprü veya hareketli bir protez de olabilir.

8.) İskelet testleri Laboratuvardan alınan işi almaya çalışıyoruz, ancak tam olarak implanta uyduğundan emin olmak için hala yarı bitmiş durumda.

İmplant Diş Tedavisi Nasıl Yapılır ? :Son Adım

9.) Isırığın hizalanması, ince ayarının yapılması En hassas uygulamaya rağmen, halihazırda bitmiş işin ağza yerleştirildiğinde ayarlanması gerekir, böylece daha sonra hastaya rahatsızlık vermez.

10.) Ücretsiz kontroller, bakım Diş implantı kurtarma sırasında kontroller ücretsizdir. İyileşmeden sonra her 3 ila 6 ayda bir, hastanın kişisel ağız hijyeni izlendiğinde ve gerekirse iyileştirildiğinde takip yapılır. Kontroller sırasında erken dönemde tedavisi daha kolay olan dental implant implantasyonu sonrasında oluşabilecek iltihapları tespit etme ve böylece dental implant reddini önleme imkanına sahibiz.

Diş İmplantı – Artıları ve Eksileri, Tek Bir Yerde!

Aşağıda dental implant implantasyonu hakkında en sık sorulan soruları topladık ve cevapladık:

  1. Bir diş implantı nasıl hayal edilir? – Günümüzde kullanılan bir diş implantı hayal etmenin en kolay yolu vida dişidir. Malzemesi vücut tarafından mükemmel şekilde emilen ve herhangi bir zararlı reaksiyona neden olmayan titanyumdur. Cerrahi olarak yerleştirilen yapay köklerin üzerine protezleri (kron, köprü, hareketli protez) tutan bir implant başlığı yerleştirilir.
  2. Dental implantları yerleştirirken başarı oranı nedir? – Testlere göre muayenehanemizde kullanılan premium kategori implantların 5 yıllık kalıcılık oranı% 97-98’dir.
  3. Diş implantı ne kadar ağrılıdır? – Modern anestezikler sayesinde işlem geleneksel diş prosedürlerine göre daha fazla rahatsızlık yaratmaz.
    Hafif implantasyondan sonra diş implantı ağrısı ilk birkaç gün içinde ortaya çıkabilir; yüzde morluk ve şişlik gelişebilir. Bu semptomlar korkutucu olabilir, ancak bunlar vücudun doğal tepkileridir.
  4. Yaş, diş implantı reddi oranını etkiler mi? – Yaş belirleyici bir faktör değildir. Yeterli ağız hijyeni sağlayarak ve sigara içmekten kaçınarak, tutma oranı genç hastalarda ölçülenden farklı değildir.
  5. İmplantlarla benzer şekilde çiğneme yapabilir miyim? – Evet. Sözde kuronlar, kafalara yerleştirilen köprüler ve aynı zamanda çıkarılabilir protezler, orijinal estetik ve işlevi geri getirebilir.
  6. İmplant herkeste protez için kullanılabilir mi? – Ne yazık ki hayır, ancak vakaların büyük çoğunluğunda diş implantları protezler için kullanılabilir; niyet
  • şiddetli periodontal hastalığı takiben,
  • bir kazanın neden olduğu kemik kaybı veya
  • ayrıca diş kaybına bağlı doğal kemik kaybı durumunda.

Bununla birlikte, bu durumlarda, implant yerleştirmeden önce sözde kemik replasman prosedürleri de gerekli olabilir.

Doğru miktarda ve kalitede kemiğe sahip olmanın yanı sıra kusursuz ağız hijyeninin  sağlanması ve sürdürülmesi de temel bir gerekliliktir . Güçlü tütün da dental implantların negatif faktörlerdir.

  1. Diş implantı ne kadar dayanıklıdır? – Uygun diş implantasyonu ve iyi ağız hijyeni ile bu tip protezler sahiplerine ömür boyu hizmet edebilir.
  2. Kendi dişlerim bile var – implant yaptırabilir miyim? – Dışlama faktörü yoksa (yoğun sigara içme, kötü ağız hijyeni vb.) Ve eksik dişin yerine koymak için yeterli miktarda kemik ve boşluk varsa, evet.
  3. Diş implantasyonu ne zaman tavsiye edilmez? –
  4. Çok kötü ağız hijyeni ve / veya
  5. yoğun sigara içilmesi durumunda

Dental implant reddi olasılığı çok daha yüksek olduğu için dental implantlar yapılamaz.

Ek olarak, implantasyonu zorlaştıran veya zorlaştıran tıbbi durumlar vardır.

  1. şiddetli, tedavi edilmemiş diyabet;
  2. kan pıhtılaşma bozuklukları;
  3. bazı ilaçları almak;
  4. önceki radyasyon tedavisi; vb.

İmplant sonrası fırçalama neden önemlidir?

İmplantlara normal şekilde sabitlenmiş implantlar

  1. Günde 2 defa minimum 2 dakika süren,
  2. yumuşak kıllı bir diş fırçası ve diş macunu ile fırçalamak,
  3. veya özel bir diş arası fırçası ve diş ipi ile.

Çıkarılabilir yedek parçalar

  1. her yemekten sonra diş macunu ve diş fırçası ile,
  2. ve haftada en az iki kez diş macunu tabletleri ile kimyasal olarak temiz tutulmalıdır.
  3. Ek olarak, implantı ve çevresindeki yumuşak alanları temizlemek için yumuşak kıllı bir fırça ve diş macunu kullanın.

Hastalarımıza her zaman uygun tekniği ve özel aletlerin kullanımını öğretiyoruz. Uygun ağız hijyeni, diş implantının dayanıklılığının anahtarı olduğundan, implant sonrası uygun diş bakımı ve fırçalama büyük önem taşır.

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp