Kök Kanal Tedavisi

Kök Kanal Tedavisi

Kök kanal tedavisi  dişin iç kısmının ( pulpa odası ve kök kanalları) temizlenmesidir. Bu temizleme işlemi ile diş içerisinde yer alan bakteriler, toksinler sinir dokusu ve artıklar uzaklaştırılır.

Kök kanalları, sinirlerin ve kan damarlarının geçtiği tünellerdir.

Dişin merkezinde pulpa bulunur. Enfeksiyon mineden dentine, pulpaya yayıldığında pulpitis olarak adlandırılır. İltihaplıysa ve kökün sementi etrafındaki doku ise, iltihap periodontitis veya daha çok granüloma, apseye dönüşür.

Bu hastalıklardan bazılarını akla getirebilecek semptomlar şunlardır:

Çok sık olarak granülom veya periodontitisin ortaya çıkmasıyla belirgin semptomlar olmayabilir. Hastalık daha sonra önleyici muayene veya röntgen sırasında tespit edilebilir. Doktor, anestezi altında 2-3 ziyaret içinde gerçekleşebilecek özel tedaviyi netleştirecektir.

Bazen dişin durumuna ve devam eden enfeksiyona bağlı olarak önceden antibiyotik almak gerekir.

Kök Kanal Tedavisi Aşamaları

  • Radyografi alınarak sorunlu dişin tespit edilmesi.
  • Diş canlı ise lokal anestezi yapılarak diş ve çevre dokulardaki duyarlığın yok edilmesi.
  • Dişin Mine ve Dentin tabakalarındaki çürüklerin temizlenerek pulpaya ulaşılacak boşluğun oluşturulması.
  • Dişe rubber dam takılarak izole edilmesi.
  • Elektronik aletler kullanılarak çalışma uzunluğunun saptanması ve radyografi ile teyit edilmesi.
  • Döner alet sistemleri kullanılarak kök kanalı içindeki enfekte dentin tabakalarının, mikroorganizmaların yok edilmesi ve uzaklaştırılması.
  • Kök kanallarında döner alet sistemleri kullanılırken çeşitli kök kanalı dezenfektanları ile mikroorganizmaların yok edilmesi.
  • Döner alet sistemleri kullanılarak kök kanalı içindeki enfekte dentin tabakalarının, mikroorganizmaların yok edilmesi ve uzaklaştırılması.
  • Kanal tedavisine başlarken diş canlı değil ise kök kanalı içine konulacak bir kanal antiseptiği ile belirli bir süre beklenmesi ve sonraki buluşmada kök kanlarının doldurulması.

Kök kanalı tedavisinden sonra, dişin çevre dokular ile ilişkisi kesilerek, enfeksiyonun bir daha oluşmaması ve dişin çevre dokularında meydana gelmiş bir hasar varsa onun onarılması amaçlanır.

Sinir çıkarma:

Bir rubber dam (su ve tükürükten yalıtım bezi) yerleştirilir, diş pulpaya zımparalanır, sinir dokusu çıkarılır (sinir ekstraksiyonu). Doktor sürekli dezenfekte etti ve tekrar röntgen ile temizliğin kök kanalının tepesine ulaşıp ulaşmadığı belirlendi. Kök kanalını kauçuk madde içeren bir ilaçla doldurun (tekrar bakteriyel enfeksiyonu önlemek için).

Bundan sonra birkaç gün ağrı olabilir.

Anestezi sonucunda, alan tedaviden sonra birkaç saat uyuşuk kalabilir, bu nedenle tıkalı bölgeyi çiğnemekten kaçının. Diş hekimi karar verirse, size bir antibiyotik veya ağrı kesici reçete edecektir.

Evde şişmeyi önlemek için bölgeyi (harici olarak) her saat 5 dakika buzla uygulayabilirsiniz. Ağzınızı ılık, hafif tuzlu suyla çalkalayın ve sonraki iki gün boyunca düzenli olarak, ancak daha yumuşak (sıvı) yiyin.

Lütfen önümüzdeki 24 saat boyunca alkol ve sigaradan kaçının!

Kanal tedavisi vakaların yaklaşık% 95’inde son derece başarılı bir işlemdir. Çoğu zaman iyi iyileşmiş dişler ömür boyu kalır. İmplant Tedavisi ve diğer tedavi hizmetlerimizden faydalanmak isteyen Yurtdışından (Dental Tourism)  gelecek olan hastalarımız bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçmesini rica ediyoruz.

Leave comment

Mecidiyeköy

Şişli, İstanbul

0 544 856 8116

Telefon & WhatsApp

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - C.tes: 09:00 - 19:00

Mail

bilgi@estetikdentalimplant.com
× WhatsApp